Últimament m'he aficionat força a la cuina vegetariana gràcies a un llibre que em va regalar el Joan i d'on m'agraden gairebé totes les receptes, així que aquesta no serà pas la última ;-)
Ingredients (4 racions):
16 canelons secs (jo he utilitzat 32 macarrons gegants, podeu utilitzar qualsevol pasta que pugui farcir-se)
500 gr de carabassa
250 gr de mató
1 dent d'all
1 polsim de nou moscada
25 gr de formatge parmesà
sal, pebre i oli
per la salsa de tomàquet:
500 gr de tomàquets madurs tallats a daus
1 dent d'all a trossets
75 gr d'olives negres trossejades
2 cullerades de tàperes
2 cullerades d'oli d'oliva
Comencem coient al vapor la carabassa pelada i tallada a trossets. Jo ho he fet amb l'estoig Lekué, ja que és ràpid i net, amb 5 minuts al microones ho he tingut enllestit.
Un cop s'hagi refredat la carabassa la barregem amb el mató esmicolat, l'all trossejat, la nou moscada i hi tirem sal i pebre al gust.
Coiem la pasta en una olla amb força aigua fins que estigui al dente. L'escorrem i passem a farcir-la amb la mescla anterior. Coloquem els canelons al recipient/s que utilitzarem per fornejar. Jo vaig fer 3 cassoletes de fang i un tupper de vidre per endur-me el dinar a la feina.
Barregem tots els ingredients de la salsa en un bol i fiquem aquesta preparació a sobre dels canelons. Ho empolvorem amb el parmesà i ho fiquem al forn tapat amb paper d'alumini, a 200º durant 20 minuts. Retirem el paper d'alumini i gratinem durant 10 minuts més, fins que quedi ben daurat.
L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Pickford, Louise. 200 recetas vegetarianas. Barcelona: Blume, 2012.