La proposta d'avui és una altra del dossier que em van regalar les companyes de feina ara fa molts mesos... la Gemma, molt fan del bacon, em va proposar un plat de ravioli amb poma i bacon, una combinació que no havia provat i que m'ha agradat molt pel seu contrast!
Ingredients (2 persones):
1 paquet de ravioli "carne al brasato" Buitoni
100 gr. de bacon tallat a trossos petits
1 ceba mitjana
1 poma de Lleida
formatge parmesà ratllat
sal, oli, pebre negre i orenga
Passos a seguir:
Per a preparar el sofregit tallem la ceba a juliana i la poma a daus petits. Reservem.
Fiquem una paella al foc sense oli, i quan estigui ben calent hi afegim el bacon que es courà amb el seu propi greix. Un cop estigui al nostre gust el fiquem sobre paper de cuina perquè n'absorveixi el greix.
A la mateixa paella i amb el greix sobrant sofregim la ceba a foc mig fins que comenci a daurar-se, moment en què afegirem la poma i si convé una mica d'oli. Ho sofregim junt uns 10 minuts fins que la poma es dauri i vigilant que no es cremi la ceba.
Mentrestant posem a bullir la pasta seguint les instruccions del fabricant.
Quan la poma estigui daurada i toveta hi afegim el bacon i li donem unes voltes per integrar-ho. Escorrem la pasta, la tornem a ficar a la mateixa casserola i hi afegim la resta d'ingredients, hi afegim pebre negre i orenga al gust i ho remenem una mica fins a repartir-ho bé.
Un cop servit al plat ho empolvorem amb formatge parmesà ratllat i a gaudir-ne!
28 de gener del 2016
Raviolis amb poma i bacon
23 de gener del 2016
Magdalenes doble xocolata
Una de les últimes receptes cuinades amb la meva neboda han estat aquestes magdalenes. Cada cop que ve a casa va directa al prestatge de llibres de cuina i agafa el de la Marian Keyes, així que és ideal per donar una empenta al meu repte.
Aquest cop va triar la recepta titulada "Cupcakes de segunda categoria con pepitas de chocolate" que he rebatejat com a magdalenes doble xocolata, perquè en porten a la massa en forma de cacau en pols i també en perles, i perquè hem omès la cobertura.
Ingredients (12 magdalenes grans o 24 mini magdalenes + 4 magdalenes):
100 gr de farina
1/4 de sobre de llevat químic
20 gr de cacau en pols sense sucre
140 gr de sucre
50 gr de mantega
120 ml de llet
1 ou
1/2 cullerada petita d'extracte de vainilla
100 gr de perles de xocolata
Passos a seguir:
Mesclem (a mà o amb la batedora elèctrica) la farina, el cacau en pols, el sucre i la mantega desfeta fins que agafi una textura arenosa.
En un altre bol batem enèrgicament la llet, l'ou i l'extracte de vainilla, i els afegim a la mescla anterior, mesclant només el necessari per integrar-ho. Afegim les perles de xocolata i les distribuïm uniformement remenant un parell de cops.
Preescalfem el forn a 170º amb calor dalt i baix.
Col·loquem càpsules de paper a la safata de les magdalenes, repartim la mescla a les càpsules i fornegem, 13 minuts les mini magdalenes i 20 minuts les magdalenes.
Comprovem que estan fetes clavant una agulla, si surt neta ja les podeu treure del forn i deixar reposar sobre una reixeta.
Aquestes magdalenes són un èxit assegurat si us agrada la xocolata, queden esponjoses i mengívoles, i és una recepta molt senzilla per a fer-la amb els més petits de casa. A més la versió mini és perfecta per un berenar informal d'aniversari o per una taula dolça!
Aquest cop va triar la recepta titulada "Cupcakes de segunda categoria con pepitas de chocolate" que he rebatejat com a magdalenes doble xocolata, perquè en porten a la massa en forma de cacau en pols i també en perles, i perquè hem omès la cobertura.
Ingredients (12 magdalenes grans o 24 mini magdalenes + 4 magdalenes):
100 gr de farina
1/4 de sobre de llevat químic
20 gr de cacau en pols sense sucre
140 gr de sucre
50 gr de mantega
120 ml de llet
1 ou
1/2 cullerada petita d'extracte de vainilla
100 gr de perles de xocolata
Passos a seguir:
Mesclem (a mà o amb la batedora elèctrica) la farina, el cacau en pols, el sucre i la mantega desfeta fins que agafi una textura arenosa.
En un altre bol batem enèrgicament la llet, l'ou i l'extracte de vainilla, i els afegim a la mescla anterior, mesclant només el necessari per integrar-ho. Afegim les perles de xocolata i les distribuïm uniformement remenant un parell de cops.
Preescalfem el forn a 170º amb calor dalt i baix.
Col·loquem càpsules de paper a la safata de les magdalenes, repartim la mescla a les càpsules i fornegem, 13 minuts les mini magdalenes i 20 minuts les magdalenes.
Comprovem que estan fetes clavant una agulla, si surt neta ja les podeu treure del forn i deixar reposar sobre una reixeta.
Aquestes magdalenes són un èxit assegurat si us agrada la xocolata, queden esponjoses i mengívoles, i és una recepta molt senzilla per a fer-la amb els més petits de casa. A més la versió mini és perfecta per un berenar informal d'aniversari o per una taula dolça!
Etiquetes de comentaris:
Magdalenes; muffins i cupcakes,
reptes,
xocolata
11 de gener del 2016
Empanada gallega
Les empanades són ideals per un sopar informal, com a part d'un aperitiu, per berenar... i es poden farcir d'infinitat d'ingredients. Aquesta recepta se suma a les que ja podeu trobar al blog: l'empanada de xampinyons i ou, l'empanada de tonyina i l'empanada d'espinacs i gambes.
Ingredients (1 empanada petita):
1 massa per a empanada de la Cocinera
250 gr de tonyina en oli
200 gr de sofregit de tomàquet
1 pebrot vermell
sal, oli, pebre
pebre vermell de la Vera
Passos a seguir:
Tallem el pebrot a trossets petits i regulats i el fregim amb poc oli fins que estigui ben tendre. En aquest moment hi afegim la tonyina ben escorreguda i el sofregit, i ho coem tot fins que el tomàquet hagi reduït. Ho salpebrem i hi repartim també un bon polsim de pebre vermell de la Vera.
Preescalfem el forn a 200º. Estenem la massa per a empanada i hi repartim la mescla sobre una de les meitats, deixant una mica de marge per a tancar-la. La tancarem prement amb els dits i doblegant-la.
A la part central fem un forat d'aproximadament un centímetre, per tal que durant la cocció el vapor pugui sortir. Fornegem durant 20 minuts o fins que vegem que agafa un color daurat.
La podeu servir tèbia o freda, està bona de les dues maneres!
Etiquetes de comentaris:
aperitius,
pizzes i coques salades,
tapes
Subscriure's a:
Missatges (Atom)