La proposta d'avui és una altra del dossier que em van regalar les companyes de feina ara fa molts mesos... la Gemma, molt fan del bacon, em va proposar un plat de ravioli amb poma i bacon, una combinació que no havia provat i que m'ha agradat molt pel seu contrast!
Ingredients (2 persones):
1 paquet de ravioli "carne al brasato" Buitoni
100 gr. de bacon tallat a trossos petits
1 ceba mitjana
1 poma de Lleida
formatge parmesà ratllat
sal, oli, pebre negre i orenga
Passos a seguir:
Per a preparar el sofregit tallem la ceba a juliana i la poma a daus petits. Reservem.
Fiquem una paella al foc sense oli, i quan estigui ben calent hi afegim el bacon que es courà amb el seu propi greix. Un cop estigui al nostre gust el fiquem sobre paper de cuina perquè n'absorveixi el greix.
A la mateixa paella i amb el greix sobrant sofregim la ceba a foc mig fins que comenci a daurar-se, moment en què afegirem la poma i si convé una mica d'oli. Ho sofregim junt uns 10 minuts fins que la poma es dauri i vigilant que no es cremi la ceba.
Mentrestant posem a bullir la pasta seguint les instruccions del fabricant.
Quan la poma estigui daurada i toveta hi afegim el bacon i li donem unes voltes per integrar-ho. Escorrem la pasta, la tornem a ficar a la mateixa casserola i hi afegim la resta d'ingredients, hi afegim pebre negre i orenga al gust i ho remenem una mica fins a repartir-ho bé.
Un cop servit al plat ho empolvorem amb formatge parmesà ratllat i a gaudir-ne!
Per mi es un contrast de sabors que m'agrada molt, dolç i salat, amb els raviolis ha de quedar molt gustòs.
ResponEliminaPetons.
Poma i bacon, quin combinació més bona! I amb raviolis cassolans que tinc a la nevera segur que ens agraden molt!
ResponEliminaPetons,
Palmira
Eva, qué plato de pasta tan apetecible, tiene un contraste de sabores muy rico, las comidas saladas con un toque dulzón me gustan mucho.
ResponEliminaSaludos!
A mi els ravioles comprats m´encanten porque amb qualsevol salsa queden fantàstics i tens un dinar ràpit i ven bo. Sa combinació de poma y bacon m´ha encantat, segur que queden deliciosos. Bon diumenge. Bsos
ResponEliminaJo he provat el bacó amb poma en un altra plat...En dono fe que aquesta combinació és boníssima. AMb pasta deu ser exquisida.
ResponEliminaLa maçana m'agrada molt als plats salats! Avui he fet un arròs de llonganissa i maçana!
ResponEliminaPetonets, Eva!
Olga
Una bona combinació!!
ResponEliminaM'encanta la combinació dolç-salat i el sabor de la fruita amb carns. I si són mançanes, encara més. Petons.
ResponEliminammm a mi també m'encanta la combinació dolç salat així que en prenc nota perquè segur que ho provaré! una abraçada
ResponEliminaHan de quedar molt bons, fets així, Eva! I amb combinació dolç salat, estupendos.
ResponElimina¡Curiosa combinación el bacon con la manzana! Habrá que probarlo :)
ResponEliminaM'havia perdut l'entrada... una combinació molt del meu gust! petons
ResponEliminaUn contrast boníssim poma i bacon... ho provaré amb pasta fresca!
ResponEliminaPTNTS
Glòria
Que buenos!!! El contraste de dulce y salado me gusta sobre todo con el beicon con varias frutas queda muy bueno.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
S'ha de reconèixer que és una combinació ben interessant! El plat té una pinta increïble :)
ResponEliminaPetons bonica.
Doncs es una combinació que no he provat mai, pero es ben sabut que el bacon amb coses dolces es boníssim, siguin datils, o caramelitzat amb sucre, o amb tortitas americanas i sirope de arce... es deliciosa combinació. No se com ha de quedar amb la pasta, pero lo de la poma m'agrada!!
ResponEliminaNo he tastat mai aquesta combinació! Però el puntet àcid de la poma amb el greix del bacon ha de combinar molt bé! Me l'apunto, i ja t'explicaré...! Un petonet!
ResponEliminaQue original, fa molt bona pinta!!
ResponEliminaClara
Bacon i poma...aquesta combinació l'haig de provar...i si és amb pasta farcida molt millor! Petons!
ResponElimina