No és un secret que a casa ens agraden els cócs casolans i amb gustos cítrics. Aquest vaig fer-lo ja fa un temps i és una versió més que se suma al bescuit de llimona i llavors de rosella i al cóc de llimona. Impossible escollir-ne només un.
Ingredients:
200 gr de sucre
5 ous
1/2 cullerada petita de sal
150 ml de nata líquida
ratlladura d'una llimona
275 gr de farina
5 gr de llevat en pols
120 gr de mantega
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º (sense ventilador).
Fonem la mantega i la deixem refredar lleugerament.
Separem les clares dels rovells dels ous, i batem els rovells amb el sucre fins que la mescla blanquegi i estigui espumosa. Hi afegim la mantega i removem.
Afegim la nata i la ratlladura de la llimona i integrem. Tamisem la farina i el llevat sobre la mescla i ho mesclem bé.
Muntem les clares a punt de neu amb la sal i les afegim amb moviments envoltants a la mescla anterior. Repartim la barreja en un motlle greixat en forma de cake i fornegem durant uns 45 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.
No és una versió tan lleugera com les altres que us proposo però estic segura que us encantarà, ja em fareu saber si us animeu a engegar el forn!
Recepta extreta de: Lecturas Postres N. 10
Eva!
ResponEliminaQuè bo i senzill!!... i a aquesta hora, mare meva quina gana... me'l menjaria sencer...
Una abraçada!
Laura
El bescuit de llimona i llaors de rosella ens va encantar, aquest l'hauré de provar de fer que segur que també ens agrada!
ResponEliminaM'agraden molt els cakes quan porten la pell de la llimona ratllada, dona molt bon sabor i aquest es veu ben bo.
ResponEliminaPetons.
A mí también me gustan los bizcochos con sabor cítrico. Este se ve delicioso, suave y esponjoso, me has dado en la vena del gusto. Me llevo un trocito!
ResponEliminaSaludos!
Què flonjo que es veu! Aquest cócs sempre tenen l'èxit assegurat.
ResponEliminaFa una pinta deliciosa i el fet de portar llimona sempre el fa més digestiu. Una abraçada
ResponEliminaEts la reina dels cocs de llimona :)
ResponEliminaAra mateix en menjaria un bon tall per esmorzar!
Aquest cake ha d'estar bonissim!!! Vaja tall que te, i un coloret. M'encanta, s'em fa sa boca aigua. Muaks
ResponEliminaEva cielo, soy una amante de los bizcochos y estos son los que me gustan de verdad te ha quedado espectacular. Mil besicos cielo
ResponEliminaJo tb sóc molt fan dels cocs, i dels cocs cítrics també.
ResponEliminaUn tallet per esmorzar ara mateix...que bo!!!
Ptnts
Glòria
A mi tampoc em falla mai un bescuit, per esmorzar o berenar. A més hi ha tantes variants com imaginació, oi?Aquest de llimona fa molt bona pinta!!!
ResponEliminaClara
ResponEliminaEva; Un cake, per menjar ara, d'aqui una estona, mes tard, per després de dinar, per esmorzar, per acompanyar un bon café... i encara en sobraría un trosset per un ressupor¡¡
Salutacions Eva¡¡ :O)
Simplement deliciós! Aquesta recepta és de "fons" de cuina! D'aquelles per tenir sempre a ma, perquè es preparen en un moment i agraden a tothom! Casualitats que la setmana passada vaig preparar també un bescuit amb llimona, que porta la llimona sencera. A veure si t'animes a provar-lo. Un petonet!
ResponEliminaA mi también me encantan los bizcochos y con saborcito a limón quedan muy buenos.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
A mi m'agraden molt però al meu sogre....molt més!! Ja tinc triat quin li faré quan arribi a casa....el teu!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Eva!! Ja et trobava a faltar! I aquest pastisset fa molt bona pinta! Es veu super esponjós! Mira que fa temps que intento trobar l'esponja de llimona perfecte i ja n'he fet un bon munt! :)) Ara em tocarà provar aquest perquè em sembla espectacular!
ResponEliminaPetons bonica!
Amb el gustet dels cítrics estan molt bons, aquest té pinta de boníssim! per repetir més d'un tallet... petons
ResponEliminaA mí también me encantan los bizcochos de limón (y los de naranja!) y este tuyo se ve súper jugosito, uhmmmmm
ResponEliminaAquest caurà ben aviat per un berenar de casa....!!! Aquest interior està cridant mossega'm!!! Petonarros!
ResponEliminagracias por compartirlo con nosotros.
ResponEliminaera justo lo que estaba buscando
ResponEliminaEl otro día probé la receta que hicisteis para el anterior post y me encantó. Muchisimas gracias!!!
ResponEliminaQué rico!!! solo de verlo ya me apetece comermelo ;)
ResponEliminaMe encanta, tiene una pinta fantástica...riquísimo!!
ResponEliminaSe nota que estás encantado con lo que haces. =)
ResponEliminaEstoy deseando leer más artículos vuestros, sois geniales.
ResponEliminaMe encanta el articulo, es super interesante y curioso, se lee genial con mucha fluidez. Estoy deseando leer más artículos vuestros, sois geniales.
ResponElimina