1 de març del 2016

Cake de llimona

No és un secret que a casa ens agraden els cócs casolans i amb gustos cítrics. Aquest vaig fer-lo ja fa un temps i és una versió més que se suma al bescuit de llimona i llavors de rosella i al cóc de llimona. Impossible escollir-ne només un.






Ingredients:
200 gr de sucre
5 ous
1/2 cullerada petita de sal
150 ml de nata líquida
ratlladura d'una llimona
275 gr de farina
5 gr de llevat en pols
120 gr de mantega

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º (sense ventilador).
Fonem la mantega i la deixem refredar lleugerament.
Separem les clares dels rovells dels ous, i batem els rovells amb el sucre fins que la mescla blanquegi i estigui espumosa. Hi afegim la mantega i removem.
Afegim la nata i la ratlladura de la llimona i integrem. Tamisem la farina i el llevat sobre la mescla i ho mesclem bé.
Muntem les clares a punt de neu amb la sal i les afegim amb moviments envoltants a la mescla anterior. Repartim la barreja en un motlle greixat en forma de cake i fornegem durant uns 45 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.

No és una versió tan lleugera com les altres que us proposo però estic segura que us encantarà, ja em fareu saber si us animeu a engegar el forn!

Recepta extreta de: Lecturas Postres N. 10



27 comentaris:

  1. Eva!
    Què bo i senzill!!... i a aquesta hora, mare meva quina gana... me'l menjaria sencer...
    Una abraçada!

    Laura

    ResponElimina
  2. El bescuit de llimona i llaors de rosella ens va encantar, aquest l'hauré de provar de fer que segur que també ens agrada!

    ResponElimina
  3. M'agraden molt els cakes quan porten la pell de la llimona ratllada, dona molt bon sabor i aquest es veu ben bo.
    Petons.

    ResponElimina
  4. A mí también me gustan los bizcochos con sabor cítrico. Este se ve delicioso, suave y esponjoso, me has dado en la vena del gusto. Me llevo un trocito!

    Saludos!

    ResponElimina
  5. Què flonjo que es veu! Aquest cócs sempre tenen l'èxit assegurat.

    ResponElimina
  6. Fa una pinta deliciosa i el fet de portar llimona sempre el fa més digestiu. Una abraçada

    ResponElimina
  7. Ets la reina dels cocs de llimona :)
    Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar!

    ResponElimina
  8. Aquest cake ha d'estar bonissim!!! Vaja tall que te, i un coloret. M'encanta, s'em fa sa boca aigua. Muaks

    ResponElimina
  9. Eva cielo, soy una amante de los bizcochos y estos son los que me gustan de verdad te ha quedado espectacular. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  10. Jo tb sóc molt fan dels cocs, i dels cocs cítrics també.
    Un tallet per esmorzar ara mateix...que bo!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  11. A mi tampoc em falla mai un bescuit, per esmorzar o berenar. A més hi ha tantes variants com imaginació, oi?Aquest de llimona fa molt bona pinta!!!
    Clara

    ResponElimina

  12. Eva; Un cake, per menjar ara, d'aqui una estona, mes tard, per després de dinar, per esmorzar, per acompanyar un bon café... i encara en sobraría un trosset per un ressupor¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  13. Simplement deliciós! Aquesta recepta és de "fons" de cuina! D'aquelles per tenir sempre a ma, perquè es preparen en un moment i agraden a tothom! Casualitats que la setmana passada vaig preparar també un bescuit amb llimona, que porta la llimona sencera. A veure si t'animes a provar-lo. Un petonet!

    ResponElimina
  14. A mi también me encantan los bizcochos y con saborcito a limón quedan muy buenos.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  15. A mi m'agraden molt però al meu sogre....molt més!! Ja tinc triat quin li faré quan arribi a casa....el teu!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  16. Eva!! Ja et trobava a faltar! I aquest pastisset fa molt bona pinta! Es veu super esponjós! Mira que fa temps que intento trobar l'esponja de llimona perfecte i ja n'he fet un bon munt! :)) Ara em tocarà provar aquest perquè em sembla espectacular!
    Petons bonica!

    ResponElimina
  17. Amb el gustet dels cítrics estan molt bons, aquest té pinta de boníssim! per repetir més d'un tallet... petons

    ResponElimina
  18. A mí también me encantan los bizcochos de limón (y los de naranja!) y este tuyo se ve súper jugosito, uhmmmmm

    ResponElimina
  19. Aquest caurà ben aviat per un berenar de casa....!!! Aquest interior està cridant mossega'm!!! Petonarros!

    ResponElimina
  20. El otro día probé la receta que hicisteis para el anterior post y me encantó. Muchisimas gracias!!!

    ResponElimina
  21. Qué rico!!! solo de verlo ya me apetece comermelo ;)

    ResponElimina
  22. Me encanta, tiene una pinta fantástica...riquísimo!!

    ResponElimina
  23. Se nota que estás encantado con lo que haces. =)

    ResponElimina
  24. Estoy deseando leer más artículos vuestros, sois geniales.

    ResponElimina
  25. Me encanta el articulo, es super interesante y curioso, se lee genial con mucha fluidez. Estoy deseando leer más artículos vuestros, sois geniales.

    ResponElimina