6 d’abril del 2016

Llenties amb verdures

Aquests últims dies hem tingut pluja i fresca, així que hem aprofitat per cuinar plats calents. Aquestes llenties últimament les fem cada setmana, només cal ficar tots els ingredients junts i bullir-los, fàcil, sana i bona.





Ingredients (2 persones):
125 gr. de llenties pardines
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1/2 carabassó petit
1 ceba mitjana
1 tomàquet pera
2 alls
2 fulles de llorer
1/2 cullerada petita de curri (opcional)
sal i oli
aigua

Passos a seguir:
Tallem totes les verdures a trossets petits i les fiquem en un cassó, afegim les llenties, els alls pelats, les fulles de llorer, el curri i afegim aigua freda fins a cobrir i una mica més. Salem i tirem un bon raig d'oli.
Engeguem el foc i portem a ebullició, moment en que baixem la temperatura i ho deixem coure a foc lent durant uns 45 minuts. Si durant la cocció veiem que fa falta més aigua (això depen de com ens agradin de caldoses) n'afegim de calenta. Durant els últims minuts de cocció tastem i rectifiquem de sal si fa falta.

Jo no sóc massa fan de les llegums, però amb aquesta recepta tan senzilla he tornat a introduir-les a la meva dieta. Us hi animeu?


15 comentaris:

  1. Eva!! Boníssimes les llenties! Si fa fred venen molt de gust però jo també les faig quan fa calor: simplement ens encanten!! ♥
    Un petonarro!!!!

    ResponElimina
  2. A més de saludable, és que és una recepta boníssima!!!

    ResponElimina
  3. Les llentíes amb verdura m'agraden molt, tenen moltes propietats beneficioses.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Me encantan las lentejas con verduritas. Una receta riquísima!

    ResponElimina
  5. ei hola guapa! jo sempre les faig amb verdures però aquesta combinmació no l'he probada m l'apunto! besets.

    ResponElimina
  6. Una receta buenísima, con verduras queda un plato muy sano.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  7. Ja ho pots ben dir, que amb la fresqueta ve molt de gust un plat de cullera com aquest!! A mi personalament les llenties m'agraden com aquestes, només amb verduretes, i el toc de curri hi queda boníssim, oi??
    Clara

    ResponElimina
  8. Un bon plat de llenties amb moltes verdures, no conec sopar millor per gaudir i cuidar-se!
    Ens encanten i qui més les demana és la Polyanna!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  9. Les preparo més o menys com tu! A casa nostra...una vegada a la setmana!
    Petonets i...fins diumenge!
    Olga

    ResponElimina
  10. A casa nostra avui també hi ha llenties!!... amb verduretes, ben sanes!bon cap de setmana! petó

    ResponElimina
  11. Es fantástica esta receta, en casa nos encanta también así.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  12. Fàcil, sana i bona...ja ho dius bé Eva
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  13. Fàcil, sana i bona...ja ho dius bé Eva
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  14. El curry a casa agrada molt...les llenties no tant...a veure si fent-les d'aquesta manera colen més i se les cruspeixen...perquè tenen una presència deliciosa!!! Petonarros!

    ResponElimina