30 de desembre del 2015

Espaguetis d'alga espirulina amb salsa d'alvocat

Com veieu porto un mes de desembre molt relaxat i molt poc nadalenc... la recepta que us porto avui ens servirà per quan acabem els dinars copiosos de les festes i vulguem plats saludables i lleugers.

Jo he utilitzat pasta d'alga espirulina, que és un superaliment que ofereix proteïnes vegetals molt més digeribles que les animals així com tot un seguit de nutrients com vitamines, minerals, àcids grassos essencials, àcids nucleics i clorofil·la.






La salsa d'alvocat li dona una cremositat similar a la que obtindríem fent una salsa amb nata, però en la seva versió més saludable.

Ingredients (2 persones):
180 gr d'espaguetis d'alga espirulina
1 alvocat madur
12 fulles d'alfàbrega fresca
1 gra d'all
1 cullerada de suc de llimona
sal i pebre
oli d'oliva
tomàquets cirera
sèsam

Passos a seguir:
Bullim la pasta en abundant aigua amb sal seguint les instruccions del fabricant. L'escorrem i reservem.
Per fer la salsa fiquem a la picadora l'alvocat pelat, les fulles d'alfàbrega, l'all, el suc de llimona, sal i pebre al gust, i un bon raig d'oli d'oliva. Ho triturem bé fins a obtenir una textura cremosa, afegint més oli si ho veiem necessari.
Barregem la salsa amb la pasta i la servim decorada amb uns quants tomàquets cirera partits per la meitat i unes quantes llavors de sèsam.

** Aquesta salsa és boníssima recent feta, el dia següent ja ha perdut frescor i sabor, tot i que continua en perfecte estat.

Recepta extreta de: Damndelicious

20 de desembre del 2015

Coca de trempó

Com veieu aquest any no estic massa inspirada amb les receptes nadalenques, però si que vaig fent de les meves a la cuina. Una de les últimes coques que he fornejat ha estat aquesta de trempó, típica de Mallorca.





La meva versió és una mica lliure ja que he utilitzat la base que acostumo a fer per les coques/pizzes i el farciment adaptat una mica al que tenia a la nevera, però està totalment inspirada en la recepta de la Maribel, mallorquina autora de les magnífiques receptes del blog Miel y limón.

Ingredients:
base de la coca (la meitat de la recepta)
100 gr de pebrot verd
200 gr de tomàquets
500 gr de ceba
40 ml d'oli
3 cullerades petites de pimentó vermell de la Vera
sal i pebre

Passos a seguir:
Preparem la base de la coca seguint les instruccions de la recepta.
Per a preparar el farciment netegem bé totes les verdures i les tallem en trossos petits i regulars. Les fiquem en un bol i les amanim amb l'oli, sal, pebre i pimentó. Reservem.
Estirem la massa fins a deixar-la ben fina i de la superfície d ela safata de forn, on la ficarem sobre un paper de forn.
Escorrem una mica les verdures i les repartim per sobre de la base. Preescalfem el forn a 200º (calor dalt i baix) i coem la coca durant uns 40 minuts. En aquest moment fiquem en marxa la opció de ventilador i la deixem uns 5 minuts més fins que agafi color daurat.

La servim calenta, tèbia o freda, us encantarà de totes maneres!

10 de desembre del 2015

Pastís de poma i formatge

La recepta d'avui és una fusió de dos dels postres que més m'agraden: els pastissos de poma i els de formatge. Si compartiu gustos amb mi, no dubteu a provar-lo!






Ingredients:
1 làmina rodona de pasta brisa 
175 gr de compota de poma
2 pomes golden mitjanes
250 gr de formatge d'untar light
70 gr de sucre morè
2 ous
4 cullerades de melmelada de préssec o albercoc
mantega per greixar el motlle

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 200º.
Greixem un motlle rodó d'uns de 26 cm de diàmetre i el folrem amb la làmina de pasta brisa. Punxem aquesta base amb una forquilla, la cobrim amb paper de forn, hi fiquem un pes a sobre (per exemple uns cigrons) i la fornegem durant 15 minuts. La retirem del forn i la deixem refredar sense el pes i el paper.

En un bol hi fiquem els ous i el sucre. Els batem força fins que blanquegin, moment en què afegirem el formatge crema i la compota de poma, removent fins a integrar-los.

Repartim aquesta mescla per sobre de la base i cobrim amb les pomes tallades a làmines fines lleugerament encavallades. Fornegem el pastís a 200º durant 35 minuts o fins que la superfície estigui daurada. La deixem refredar i la pintem amb la melmelada diluïda en dos cullerades d'aigua.






La podem guardar unes hores a la nevera i servir-la fresqueta o bé a temperatura ambient.

Recepta adaptada de: Postres Lecturas N. 10


5 de desembre del 2015

Falsos muffins d'espaguetis amb mandonguilles

Quan vaig estar a Nova York vaig provar en un restaurant de Little Italy els spaguetti & meatballs, que és un plat de pasta molt habitual a Estats Units.

La combinació d'aquests dos ingredients principals, sumats a la salsa de tomàquet i el formatge fa que per mi sigui un plat d'allò més bo, així que avui us el presento tunejat i en forma de falsos muffins, un plat per sorprendre!






Ingredients (6 unitats):
200 gr d'espagueti (pes en cru)
50 gr de formatge parmesà ratlat
oli d'oliva
orenga
6 mandonguilles fregides
salsa de tomàquet casolana
formatge ratllat per gratinar

Passos a seguir:
Coem els espagueti seguint les instruccions del fabricant. Un cop cuits els escorrem, els fiquem en un bol i els barregem amb el parmesà i una mica d'oli d'oliva.
Greixem els forats d'un motlle de magdalenes. Amb l'ajuda d'una forquilla agafem uns quants espagueti i els fiquem enrotllats a dins de cada cavitat. Fiquem a sobre una cullerada de salsa de tomàquet, una mandonguilla, una mica d'orenga, més salsa i el formatge per gratinar.



Pas a pas


Quan tinguem tots els forats plens només falta gratinar al forn fins que el formatge quedi desfet i daurat.

Els treiem amb cura que no es desmontin i a gaudir-ne!

Recepta extreta de: ¡Que pasada!