Ingredients:
1 làmina rodona de pasta brisa
175 gr de compota de poma
2 pomes golden mitjanes
250 gr de formatge d'untar light
70 gr de sucre morè
2 ous
4 cullerades de melmelada de préssec o albercoc
mantega per greixar el motlle
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 200º.
Greixem un motlle rodó d'uns de 26 cm de diàmetre i el folrem amb la làmina de pasta brisa. Punxem aquesta base amb una forquilla, la cobrim amb paper de forn, hi fiquem un pes a sobre (per exemple uns cigrons) i la fornegem durant 15 minuts. La retirem del forn i la deixem refredar sense el pes i el paper.
En un bol hi fiquem els ous i el sucre. Els batem força fins que blanquegin, moment en què afegirem el formatge crema i la compota de poma, removent fins a integrar-los.
Repartim aquesta mescla per sobre de la base i cobrim amb les pomes tallades a làmines fines lleugerament encavallades. Fornegem el pastís a 200º durant 35 minuts o fins que la superfície estigui daurada. La deixem refredar i la pintem amb la melmelada diluïda en dos cullerades d'aigua.
La podem guardar unes hores a la nevera i servir-la fresqueta o bé a temperatura ambient.
Recepta adaptada de: Postres Lecturas N. 10
Es el segon pastís de poma i formatge que veig avui, serà un senyal?
ResponEliminaHo que es segur es que es veu ben bo.
Petons.
Apa que bo Eva i m'agrada que realment entre el formatge light i que la quantitat de sucre no és exagerada, és un d'aquells pastissos dels que pots gaudir sense remordiments :)
ResponEliminaUna abraçada reina!
P.S - T'he trobat a faltar a Turquía ;)
Tenint en compte que dos dels pastissos que més m'agraden són el de poma i el de formatge, la teva recepta és la top de les receptes de pastissos!! I a més, amb formatge light!!!! La provaré, segur!! Un petonet!
ResponEliminaQue bueno!!! Me encantan estas tartas con queso, son un postre estupendo.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Bona fusió, si senyor!! M'encanten els pastissos de poma, i si ja em dius que porta formatge, encara més!!
ResponEliminaUn petó.
No s'em havia acudit però ha de ser boníssim...bona idea!!!
ResponEliminaClara
Umm quina pinta!!!
ResponEliminaOstres, hem coincidit avui amb el pastís de formatge i poma :o)
ResponEliminaEls hem preparat de manera molt diferent però estic segura que t'ha quedat ben bo i hauré de fer la teva recepta també!
Petons i bon cap de setmana
Palmira
Apuntadíssima...poma i formatge...penso com tu...immillorable maridatge!!! Mmmmm...ha de ser genial! Petonarros!
ResponEliminaEts la reina dels pastissos de formatge! Aquest...mmmm...una molt bona combinació!
ResponEliminaPetonets i...bona setmana!
Olga
Queda apuntadíssim... els pastissos de formatge a casa volen, amb la combinació de poma ha de ser una delícia!! petons
ResponEliminaAmb un bon llibre sempre ve de gust un trosset de pastís de formatge, oi?
ResponEliminaNo sé si m´agrada mes sa poma o es formatge. A mi m´han endevinat es plat de ple. Quina passada de pastis! Se me fa sa boca aigua. Muaks
ResponEliminaUn pastisset de lo més gustós, EVA...
ResponEliminaMolts petonets i que tinguis uns dias Nadalencs plens de SALUD I IL-LUSSIÓ
BON NADAL MACA :))))
Ostres doncs el provaré perquè m'encanta el pastis de formatge i el de poma i crema també! en prenc nota! una abraçada
ResponElimina