Com veieu aquest any no estic massa inspirada amb les receptes nadalenques, però si que vaig fent de les meves a la cuina. Una de les últimes coques que he fornejat ha estat aquesta de trempó, típica de Mallorca.
La meva versió és una mica lliure ja que he utilitzat la base que acostumo a fer per les coques/pizzes i el farciment adaptat una mica al que tenia a la nevera, però està totalment inspirada en la recepta de la Maribel, mallorquina autora de les magnífiques receptes del blog Miel y limón.
Ingredients:
base de la coca (la meitat de la recepta)
100 gr de pebrot verd
200 gr de tomàquets
500 gr de ceba
40 ml d'oli
3 cullerades petites de pimentó vermell de la Vera
sal i pebre
Passos a seguir:
Preparem la base de la coca seguint les instruccions de la recepta.
Per a preparar el farciment netegem bé totes les verdures i les tallem en trossos petits i regulars. Les fiquem en un bol i les amanim amb l'oli, sal, pebre i pimentó. Reservem.
Estirem la massa fins a deixar-la ben fina i de la superfície d ela safata de forn, on la ficarem sobre un paper de forn.
Escorrem una mica les verdures i les repartim per sobre de la base. Preescalfem el forn a 200º (calor dalt i baix) i coem la coca durant uns 40 minuts. En aquest moment fiquem en marxa la opció de ventilador i la deixem uns 5 minuts més fins que agafi color daurat.
La servim calenta, tèbia o freda, us encantarà de totes maneres!
A mi em xifla aquesta coca...jo tampoc estic inspirada, però alguna cosa farem.
ResponEliminaA mi ja em venen de gust receptes que no siguin les típiques nadalenques: senzilles de fer i saboroses, com aquesta coca amb verduretes. Una abraçada ben forta i bones festes!!
ResponEliminaAquesta versió teva em sembla genial....l'oloreta sembla que m'arriba...i crec que és una gran recepta com a entrant nadalenc! Petonarros!
ResponEliminaMmmmmm.....molt bona, Eva! M'agrada molt la teva versió!
ResponEliminaPetonets i bona setmana!
Olga
m'encanten aquest tipus de coca que està ben farcideta de verdura!! jo faig servir més hojaldre que massa de coca o pa, però de les dues maneres m'agrada! petons i molt bones festes
ResponEliminaM'encanten aquestes coques!! Jo la vaig fer una vegada però la massa em va sortir massa gruixuda, aquesta teva crec que té la massa perfecta!! ;) potser serà el sopar d'avui... ;)
ResponEliminaMi coca preferida sin lugar a dudas, es una pasada!! Me despido hasta el año que viene y con todo mi cariño, te deseo lo mejor para esta Navidad y lo mejor para el año que entra para ti y los tuyos.
ResponEliminaUn beso, nos vemos el año próximo.
Una coca muy buena y con la masa así de fina es genial.
ResponEliminaBones Festes
petons
Quina bona pinta que fa! ja està bé no veure només receptes de Nadal als blocs de cuina! Em quedo per aquí! una abraçada
ResponEliminaBoníssima. També trobaràs una altra recepta al blog tapa't de tapes! he he he. A casa ens agrada fer-ne, sobretot si tenim nens a sopar!! Petons i bones festes!
ResponEliminaDoncs jo no la coneixia aquesta coca i té molt bona pinta! :) I mira, tampoc cal que tot sigui de Nadal que ja hi arribarem ben empatxats.
ResponEliminaBones Festes reina!
Eva!! Sóc la Dolors del Bruixes!! jajajaja és que no m'he adonat que el meu senyor marit m'ha canviat el perfil! jajaja.
EliminaNo importa que tú no estiguis inspirada amb coses de nadal, a mi ja em basta be la de coses que hi ha per la red aquets días (lo mes inclòs). T´estic molt agraida per la menció que fas de mi i del blog. La coca t´ha quedat de luxe i a mi, encara que no sigue una aperitiu tipic d´aquestes festes em ve de gust sempre.
ResponEliminaEsper que passis unes festes fantàsciques i que l´any que entra vengui carregat de coses poner per a tu per als teus. Muaks
UN DOLÇ DIA DE NADAL PER A TU I ELS TEUS BONICA!!!
ResponEliminaY que l'ANY NOU et porti MOLTS LLIBRES!!!
Petonets >:)))
Conxita
Aquestes coques amb verdures són delicioses, no me'n cansaria mai de menjar-ne. Molt bones festes, Eva! Una abraçada.
ResponEliminaNosaltres en diem coca amb xefla!! què bona està!!! petons
ResponElimina