El repte
#reposterasporeuropa fa un any! qui ho havia de dir l'abril de l'any passat quan em vaig apuntar
a lo loco a participar-hi que no faltaria ni a una sola cita! Espero amb deliri el dia que es publica el nou destí per posar-me a investigar sobre el país i les seves costums culinàries, per acabar fent la meva pròpia proposta...
Aquest mes ho he tingut facilíssim... quan la Noemí de
Todo cooking va triar Anglaterra just feia uns dies que havia fornejat un pastís que havia provat en un dels meus viatges a aquest país, així que m'he esperat uns dies a publicar-lo i aquí el teniu: un pastís de cafè i nous que podeu trobar a la majoria de
tea rooms.
Jo vaig provar-lo a Canterbury, ciutat coneguda per la seva catedral i que també té un casc antic ben bonic. El local on vam fer un take away per falta de temps va ser
The Moat Tea Rooms, un lloc molt pintoresc.
He rebuscat per les fotografies del viatge i -he trobat el lloc i fins i tot la meva porció de pastís!
Ingredients (8-10 racions):
Pel bescuit:
50 gr de mantega
80 ml de llet
1 tasseta de cafè
expresso fred
2 ous
180 gr de sucre (la recepta original 225 gr)
100 ml d'oli de girasol
100 gr de nous trossejades
250 de farina
2/3 de sobre de llevat químic
Pel farciment i cobertura:
100 gr de mantega
180 gr de sucre llustre (la recepta original 200 gr)
1 cullerada petita de cafè instantani (en pols) disolt en 1 cullerada d'aigua calenta
9 meitats de nou
s
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix. Untem dos motlles de 18-20 cm amb mantega (o ho fem amb un de sol i després tallem per la meitat).
En un cassó desfem la mantega i hi afegim la llet i el cafè. Reservem.
En un bol batem els ous i el sucre fins a obtenir una mescla espumosa, després hi afegim la mantega amb el cafè i la llet, l'oli de girasol i les nous trossejades. Barregem bé i anem incorporant la farina de mica en mica fins a integrar-la.
Repartim la massa als motlles i els fornegem durant uns 20 minuts (si utilitzem un sol motlle caldrà que ajusteu el temps de cocció), fins que al punxar amb una agulla aquesta surti neta. Els deixem refredar una mica, els desmotllem i els deixem sobre una reixeta.
Mentre es refreden preparem el farciment i cobertura batent la mantega amb el sucre llustre i el cafè instantani. N'utilitzem la meitat com a farciment i la resta l'extenem per sobre. Decorem amb les meitats de nou i ja tenim el pastís preparat.
El resultat és un pastís ideal per a menjar a mitja tarda amb una tassa de cafè o te, més que no pas de postres, ja que és força contundent. Jo he reduït una mica la quantitat de sucre i us asseguro que continua sent dolcet, així que no n'afegiria pas més.
I ja per acabar... amb aquesta recepta participo també al meu propi repte
Ho aconseguirem ja que l'he extreta de llibre
Salvada por los pasteles de Marian Keyes.