Aquest mes ho he tingut facilíssim... quan la Noemí de Todo cooking va triar Anglaterra just feia uns dies que havia fornejat un pastís que havia provat en un dels meus viatges a aquest país, així que m'he esperat uns dies a publicar-lo i aquí el teniu: un pastís de cafè i nous que podeu trobar a la majoria de tea rooms.
Jo vaig provar-lo a Canterbury, ciutat coneguda per la seva catedral i que també té un casc antic ben bonic. El local on vam fer un take away per falta de temps va ser The Moat Tea Rooms, un lloc molt pintoresc.
He rebuscat per les fotografies del viatge i -he trobat el lloc i fins i tot la meva porció de pastís!
Ingredients (8-10 racions):
Pel bescuit:
50 gr de mantega
80 ml de llet
1 tasseta de cafè expresso fred
2 ous
180 gr de sucre (la recepta original 225 gr)
100 ml d'oli de girasol
100 gr de nous trossejades
250 de farina
2/3 de sobre de llevat químic
Pel farciment i cobertura:
100 gr de mantega
180 gr de sucre llustre (la recepta original 200 gr)
1 cullerada petita de cafè instantani (en pols) disolt en 1 cullerada d'aigua calenta
9 meitats de nous
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix. Untem dos motlles de 18-20 cm amb mantega (o ho fem amb un de sol i després tallem per la meitat).
En un cassó desfem la mantega i hi afegim la llet i el cafè. Reservem.
En un bol batem els ous i el sucre fins a obtenir una mescla espumosa, després hi afegim la mantega amb el cafè i la llet, l'oli de girasol i les nous trossejades. Barregem bé i anem incorporant la farina de mica en mica fins a integrar-la.
Repartim la massa als motlles i els fornegem durant uns 20 minuts (si utilitzem un sol motlle caldrà que ajusteu el temps de cocció), fins que al punxar amb una agulla aquesta surti neta. Els deixem refredar una mica, els desmotllem i els deixem sobre una reixeta.
Mentre es refreden preparem el farciment i cobertura batent la mantega amb el sucre llustre i el cafè instantani. N'utilitzem la meitat com a farciment i la resta l'extenem per sobre. Decorem amb les meitats de nou i ja tenim el pastís preparat.
El resultat és un pastís ideal per a menjar a mitja tarda amb una tassa de cafè o te, més que no pas de postres, ja que és força contundent. Jo he reduït una mica la quantitat de sucre i us asseguro que continua sent dolcet, així que no n'afegiria pas més.
I ja per acabar... amb aquesta recepta participo també al meu propi repte Ho aconseguirem ja que l'he extreta de llibre Salvada por los pasteles de Marian Keyes.
Aquest coffee and walnut cake... quins records, gairebé estic plorant d'emoció pensant en aquesta recepta.
ResponEliminaQue bons aquests reptes que ens fan viatjar, descubrir coses noves o gaudir amb més conegudes.
M'emporto la teva recepta, que sempre prefereixo fer servir receptes de gent coneguda :o)
Petons,
palmira
Sembla deliciós, Eva!! Quina noia més aplicada, seguint el repte que ja té un any!! Petons
ResponEliminaté una pinta de vici Eva!! m'encanta! petons
ResponEliminaAquest pastís segur que m'encantaría. Te una pinta deliciosa!! Es que els anglesos tenen uns dolços molt bons per es te. Besos guapa
ResponEliminaSens dubte una recepta molt xula!! Quina pinta!!! :) T'hi has ben lluït guapa a l'hora de celebrar l'aniversari!!!
ResponEliminaPetonets!
Un pastís que fa festa del goig que fa.
ResponEliminaPetons.
M'agrada molt aquest repte "rebostero"!! Sempre publiques unes receptes sensacionals!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Que bona pinta eva i quina casualitat que ja tenies els deures fets, jijiii. Encantada de tenir-te entre les viatjeres cada mes. Aquest mes ja saps que és molt especial
ResponEliminaMareeeeeeee quina bona pinta te aquest pastís... jo vullc un trosset... que bonissim... café i nous... mmmm!!! Haurè de ferlo però sense cafeina que no puc ni mirar-la... jejejeje!
ResponEliminaM'encantaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, es espectacular!!! ^_^
Bessets!!!
Olé Eva!!! Menuda tarta te has "currao"...Y te ha salido clavadita a la de foto que te comiste en Canterbury, eh??? ¡¡¡Aplausos!!! Y ya veo que tú eres de las mías, que siempre voy rebajando la cantidad de azúcar de las recetas porque no me gusta pero nada la repostería excesivamente dulce. Así que esta tarta tiene que estar de fábula. Molt requetebé guapa!!!
ResponEliminaLa presentació és espectacular Eva! Amb poc n'hi ha suficient, felicitats...
ResponEliminaPetons
Anna
La combinació de nous i cafè ha de quedar deliciosa, m'encanta. El Jordi Butrón d'Espaisucre la qualificaria d'empireumàtica :D
ResponEliminaAra mateix en menjaria un bon tall per esmorzar amb el cafè amb llet!
Que presentacion tan bonita, y la tarta ha de estar buenisima! A mi todo lo que tenga cafe me tiene conquistada!!! jejeje Un besote
ResponEliminaEstos ingleses no nos dejan de sorprendernos que cantidad de maravillas nos pueden ofrecer. Te ha quedado un pastel delicioso, esponjoso y con una pinta increíble. Guárdame un trocito,ok?
ResponEliminaBesos
Ostres quina bona pinta aquest pastís, i veient els ingredients no sembla complicat de fer! Me l'apunto! Un petonet!
ResponEliminaMe encanta!!! Que pinta más buena tiene.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Que rica la combinación de sabores!!! Me quedo por aquí!!! Bss!!!
ResponEliminaEva,
ResponEliminaM'encanten les nous i el cafè. I tots dos ingredients junts en un pastís, deuen ser per morir-se!
Felicitats per la proposta!
Una abraçada!
Que tarta más bonita te ha quedado, yo he preparado dos veces esta tarta y nos la hemos comido enseguida pero nunca me ha quedado tan bonita para las fotos así que la tengo pendiente en el blog.
ResponEliminaBesos!
Evaaaa!! Que pintaaza!! Te ha quedado preciosa!! Jooo... yo quiero probarla, tiene que estar riquísima!!! Buen trabajo guapísima!!
ResponEliminaBesossss, Elisa.
Vaya pintaza increíble Eva! Pues no me había fijado en esta tarta..con lo que me gusta el café! Otra receta que me apunto!! Muy buena propuesta! Besos!
ResponElimina