És com una espècie de tarta de Santiago però molt més mengívola gràcies a la ricotta. També és un pastís ideal per als intolerants al gluten, així que agafeu nota que segur que coneixeu algú a qui pot interessar la recepta ;-).
Ingredients:
250 gr de ricotta (o mató si en trobeu)
4 ous (clares i rovells per separat)
150 gr de sucre
250 gr d'ametlla mòlta
la ratlladura de la pell d'una llimona
ametlles laminades o crocant
sucre llustre
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 150 graus.
En un bol gran batem bé la ricotta amb els rovells dels ous i el sucre fins a obtenir una barreja fina i sense grumolls. Hi incorporem l'ametlla mòlta i la ratlladura de la llimona remenant amb una espàtula.
En un altre bol hi fiquem les clares i un polsim petit de sal i les muntem a punt de neu, fins que formin pics esponjosos.
Incorporem les clares a la barreja de ricotta i ametlla de forma suau i amb moviments envoltants, per tal que no perdin l'aire.
Aboquem aquesta mescla en un motlle amb base desmuntable d'uns 24 cm, prèviament greixat. Repartim per la superfície ametlles laminades o crocant, i l'enfornem durant 45 minuts.
Passat aquest temps traiem el motlle del forn i el deixem refredar completament abans de desemmotllar-lo. El presentem empolvorat amb sucre llustre.
Proveu-lo, no us defraudarà!
** Celíacs, assegureu-vos que tots els ingredients són sense gluten
Ho han fet...
Mercè E. |
M'encanta, i tant que de ben segur no defrauda, te una pinta boníssima! I sense farina, els celíacs t'ho agraïran molt. Molt bona recepta.
ResponEliminaBon dijous maca!
Que bo que ha d'estar!!! m'agrada el formatge, m'agraden les ametlles...
ResponEliminaAques pastís es dels meus! Amb formatge y ametlla, una combinaciò perfeta!!! M'el apunto!!! Bon cap de setmana!
ResponEliminaSóc fan del menjar italià, i d'en Camilleri...o sigui q aq mes del teu club hauria sigut el meu!!!! Viscaels cannoli i els pastissos com aq que queda apuntat!!!
ResponEliminaDe ben segur que amb la ricotta queda un pastís molt esponjòs i amb un bon sabor, dels que no son fàcils d'oblidar.
ResponEliminaPetons.
buenisismo con esos ingredientes, besos
ResponEliminaSuposo que ha de quedar molt esponjós i humit? Que et sembla un toc de taronja? Li afegiries només la pell o també el suc? Potser massa líquid aleshores! Què et sembla? Una abraçada!
ResponEliminaHola Anna! Si que ho és d'esponjós i humit, crec que més líquid seria massa... Però l'he provat amb la ratlladura de taronja i també li va perfecte! Ja m'explicaràs si t'animes a fer-lo, una abraçada!!
EliminaQuina iniciativa més bona això del Cuinant entre llibres! Jo estic pels Pilars de la terra, a veure si m'hi puc afegir si algun dia l'acabo!
ResponEliminaPer cert Eva, el pastís molt original, no l'he tastat mai però segur que amb un trosset no en tindria prou!
Una abraçada guapa!
Anna
ResponEliminaEva; Una bona lectura per el paladar aquest pastís de formatge amb ricotta i ametlles¡¡
Salutacions des de Badalona Eva¡¡ :O) :O)
Una bona opció quan has de cuinar un pastís sense gluten i vols que sigui esponjós!!! MMmmmm....ha de ser molt bo!!!!
ResponEliminaPetonets, Eva!!
Olga
Amb l'ametlla i la ricotta ha de quedar boníssim!
ResponEliminaAra mateix en menjaria un bon tall per esmorzar!
Aquest pastís ha d'estar boníssim... m'ho apunto, que mai he fet un pastís de formatge amb ametlla.
ResponEliminapetons
Apa que tu tampoc no pares mai!! Que xulo això de "cuinant entre llibre"! Llàstima no poder-hi participar perquè sona molt interessant!
ResponEliminaI quin pastís mes bo!! Formatge i ametlla... una combinació molt suau! :)
Petons guapa!
Fa molt bona pinta aquest pastís, i això que sigui com una versió del pastís de santiago, sona molt bé!
ResponEliminaPetons!