Demà acabem amb l'edició del grup de lectura dedicat a la literatura i gastronomia gregues, així que he aprofitat per cuinar unes galetes típiques del període nadalenc del país hel·lè. Estan fetes amb pocs ingredients i són ben fàcils de fer.
Al blog també hi trobareu un parell de propostes gastronòmiques més de Grècia: un tsoureki (pa de Pasqua) i un estofat d'albergínies.
Us animeu amb alguna d'aquestes propostes?
Ingredients (24-30 galetes):
- 250 g de mantega a temperatura ambient
- 80 g de sucre llustre
- 300 g de farina
- 150 g d’ametlla mòlta
- 50 g d’ametlles laminades
- ½ culleradeta de llevat químic
- ¼ culleradeta de sal fina
Passos a seguir:
Escalfem el forn a 180º i torrem les ametlles laminades uns 5 minuts, fins que agafin una mica de color.
Mentrestant montem la mantega a temperatura ambient i el sucre llustre amb l’ajuda d’una batedora elèctrica. Tamissem la farina amb el llevat i la sal, i l’afegim a la mantega juntament amb les ametlles torrades i fredes i l'ametlla mòlta.
Ho mesclem bé i formem les galetes agafant una petita porció de massa, donant-li forma de bola, després de tira i al ficar-la sobre la safata de cocció li donem la característica forma de lluna.
Les fornegem uns 20 minuts a 180º, han de quedar daurades però toves al tacte, quan es refredin s’enduriran. Al treure-les del forn les deiem refredar sobre una reixeta i les empolvorem amb abundant sucre llustre.
Les podem guardar en un recipient hermètic durant uns quants dies.
** Recepta extreta de: Bon viveur.