29 de maig del 2024

Hummus d'olives kalamata

Comença el bon temps i en breu estrenarem els sopars a la terrassa. Una de les propostes que no falten mai a la nostra taula és un hummus, ens agraden tots: l'hummus tradicional, l'hummus de llenties, l'hummus de mongetes blanques... 

Avui sumem una nova versió feta amb olives kalamata, unes olives amb Denominació d'Origen Protegida  originàries de Kalamata, ciutat grega situada a la perifèria del Peloponès. 

Avui les hem afegit a l'hummus tradicional i el resultat ha estat per repetir. Us animeu a provar-lo?



Ingredients:

  • 400 g de cigrons cuits
  • 50 g d'olives kalamata (pes sense pinyol)
  • 1 gra d'all
  • 15 g de suc de llimona
  • 1/2 c/c de sal
  • 60 g d'aigua
  • 30 g d'oli d'oliva
  • 40 g de tahini 
  • pipes de carabassa per decorar (opcional)


Passos a seguir (tradicional):

Posem al vas de la batedora tots els ingredients i triturem bé fins a obtenir una textura fina i cremosa.

Servim en un plat o bol, amb un raig d'oli d'oliva i unes pipes de carabassa.


Passos a seguir (Thermomix):

Posem al vas tots els ingredients i triturem 30 seg / vel progressiva 5-10.

Amb l'espàtula abaixem el que hagi quedat a les parets cap al fons i tornem a triturar 30 seg / vel progressiva 5-10.

Servim en un plat o bol, amb un raig d'oli d'oliva i unes pipes de carabassa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada