Els patés o dips són perfectes pels aperitius o pels sopars de picoteo. Les propostes que trobareu aquí al blog són totes vegetarianes, nutritives i a més poden preparar-se amb antelació.
Podeu escollir entre una sobrassada vegetal, un paté de xampinyons i nous, un paté de pebrot escalivat, un paté de llenties vermelles i un paté d'albergínia, en teniu per tots els gustos!
Avui sumem un hummus, però no el tradicional fet amb cigrons... seguiu llegint i descobriu-lo.
Ingredients:
350 gr de mongetes blanques cuites
el suc de mitja llimona
la ratlladura d'1/4 de llimona
8 alls rostits*
2 c/s d'oli d'oliva
sal i pebre al gust
c/s: cullerada sopera
Passos a seguir:
Els alls rostits són la clau d'aquesta recepta i podeu tenir-los fets amb antelació. Nosaltres quan fem verdures al forn hi afegim una cabeça d'alls i així ja els tenim per altres receptes. Es tracta de fornejar-los durant 25-30 minuts a 180º (amb ventilador). Es poden guardar en un tàper a la nevera durant almenys una setmana.
Per fer l'hummus només cal ficar al vas de la picadora (o túrmix, o processador d'aliments) les mongetes netes i escorregudes, l'oli, el suc i la ratlladura de la llimona (si no us agrada molt el sabor cítric reduïu, sempre sou a temps d'afegir-ne), els alls pelats, i la sal i el pebre al gust.
Triturem tots els ingredients fins que quedi una textura fina. Provem i rectifiquem de sal, pebre i/o llimona.
Fiquem un raig d'oli per sobre, una mica de pebre i reservem a la nevera fins al moment de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada