24 d’abril del 2020

Banana bread {Nigèria}

Aquests dies de teletreball estic aprofitant per fer recerca de receptes nigerianes per una activitat de cara al 2021. La cuina de Nigèria és força rica, però sobretot en plats de carn i de cereals, els postres són més escassos i els ingredients són força recurrents. Abunden els bàsics (farina, sucre, oli...) i el coco i els plàtans.

Com que tenia un parell de plàtans madurs la primera prova ha estat aquest banana bread, extret d'una pàgina de receptes nigerianes, tot i que podria ser pràcticament de qualsevol part del món.

L'he fet tal qual i el resultat és una mescla entre bescuit i pa, amb molla espessa i humida, poc dolç i molt molt bo!




Ingredients:

150 gr de farina
2 plàtans ben madurs
125 gr de mantega
4 ous (a temperatura ambient)
50 gr de sucre
1 c/c de bicarbonat
1/2 c/c de llevat sec de panader (Royal no!)
1/2 c/c de sal
200 ml de llet evaporada
50 gr de cacauets torrats

Passos a seguir:

Escalfem la llet evaporada al microones durant 15-20 segons, hi afegim el llevat sec, remenem i reservem. En un bol hi fiquem la farina tamisada, el sucre, la sal i el bicarbonat i ho mesclem.

Per altra banda triturem els cacauets (no molt fins) i els reservem, i desfem la mantega i també reservem. Pelem els plàtans, els tallem a trossos i amb l’ajuda d’una forquilla els anem aixafant fins a fer-los puré.

En un bol hi batem els ous, i hi afegim els plàtans, la mantega, la llet i el llevat i mesclem. Afegim els ingredients secs i la meitat dels cacauets i integrem. Fiquem la massa en un motlle tipus plum cake i repartim per sobre la resta de cacauets.

Fornegem durant 50-60 min a 170º, o fins que quan clavem una agulla aquesta surti neta.Un cop fora del forn deixem reposar durant 5 minuts i tot seguit el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.


** Recepta extreta de: All nigerian recipes 

2 comentaris:

  1. Un bon bàsic que té 1000 variantes :o) Cuina d'aprofitament, ara amteix en tinc un al forn amb flocs de cebada!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Com deus xalar fent aquesta recerca!
    Fa uns dies vaig preparar-ne un molt semblant. Els cacahuets li deuen donar un toc molt especial!
    Una abraçada ben forta,
    Olga

    ResponElimina