4 d’abril del 2020

Compota de poma {sense sucre}

Fa uns anys vaig publicar la recepta de compota de poma, versió tradicional amb una mica de sucre. No n'havia fet gaires cops fins que el Bernat va començar a menjar fruita que m'hi vaig tornar a ficar però fent una versió molt més saludable ja que no porta gens de sucre, i us asseguro que no el necessita.

Ara en fem sovint, i en mengem tots, normalment quan tenim ganes de postres dolces. La podeu menjar tal qual, o afegir-la a un iogurt, a la massa d'un bescuit per donar-li sabor i esponjositat, sobre una llesca de pa tipus melmelada... teniu alguna idea més?




Ingredients (2 potets):
500 gr de poma
100 gr d'aigua

*podeu duplicar o triplicar la recepta i un cop ficada en pots i en calent tancar-los bé i ficar-los boca avall o bé coure'ls per fer el buit. Nosaltres sempre en fem de més i en tenim al rebost.

Passos a seguir (tradicional):
Pelem i tallem les pomes a trossos aproximadament de la mateixa mida. Fiquem l'aigua i les pomes en una cassola i ho fem bullir a foc suau durant uns 25 minuts. Els últims minuts anem remenant i vigilant que no s'enganxi.
Ho triturem amb el minipimer i ja la tenim llesta.

Passos a seguir (Thermomix):
Pelem i tallem les pomes a trossos aproximadament de la mateixa mida. Fiquem l'aigua i les pomes al vas de la Thermomix i programem 18 min / 100º / gir esquerra / vel. cullera. Passat aquest temps triturem 3 seg / vel 6.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada