6 de maig del 2020

Pastís mousse de formatge i fruites

Fa uns dies vam celebrar l'aniversari del Bernat amb un pastís "Arc de Sant Martí", i seguim amb les celebracions confinades, ahir vaig fer anys jo! i com no, tot aniversari ha de tenir el seu pastís.

Sabeu que els pastissos de formatge ens encanten, així que ens hem animat a provar una nova versió, en format mousse i coberta de fruites. És una recepta que no necessita forn, tot i que si fa falta planificar-lo perquè necessita repòs. Aquesta se suma a totes les propostes de cheesecakes que podeu trobar al blog, que ja són unes quantes!




Ingredients (10 persones):

Per la base:
150 gr de galetes tipus Maria
30 gr de mantega (a temperatura ambient)

Per la mousse:
400 gr de formatge d'untar
400 ml de nata de muntar
75 gr de sucre
100 gr de llet
7 fulles de gelatina

Per la cobertura:
150 gr de melmelada de préssec
3 fules de gelatina
350 gr de fruita variada (maduixes, kiwi, nabius, gerds...)

Passos a seguir:

Per fer la base triturem les galetes amb la mantega, repartim la massa al fons d'un motlle desmuntable (mínim 20 cm) i apretem bé amb una cullera perquè quedi compactada. Reservem.

Per fer la mousse fiquem les làmines de gelatina a remull en aigua freda durant 5 minuts. Mentrestant amb un batedor manual batem el formatge i el sucre. Portem la llet a ebullició, la retirem del foc i hi desfem la gelatina ben escorreguda. Ho afegim a la mescla de formatge i sucre i integrem.

Muntem la nata i l'incorporem, amb moviments envoltants, a la mescla anterior. Repartim la mousse per sobre de la base, cobrim el motlle i deixem quallar a la nevera durant unes 4 o 5 hores.

Per preparar la cobertura deixem les làmines de gelatina a remull en aigua freda durant 5 minuts. En un cassó hi fiquem 150 ml d'aigua i la portem a ebullició. Escorrem la gelatina i la desfem a l'aigua. Hi afegim la melmelada i la integrem també.

Netegem i tallem les fruites, les repartim per sobre del pastís i cobrim amb la mescla de gelatina i melmelada. Reservem el pastís a la nevera durant 12 hores! (jo el vaig haver de desemmotllar abans i no estava del tot quallat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada