Comença el bon temps i en breu estrenarem els sopars a la terrassa. Una de les propostes que no falten mai a la nostra taula és un hummus, ens agraden tots: l'hummus tradicional, l'hummus de llenties, l'hummus de mongetes blanques...
Avui sumem una nova versió feta amb olives kalamata, unes olives amb Denominació d'Origen Protegida originàries de Kalamata, ciutat grega situada a la perifèria del Peloponès.
Avui les hem afegit a l'hummus tradicional i el resultat ha estat per repetir. Us animeu a provar-lo?
Ingredients:
- 400 g de cigrons cuits
- 50 g d'olives kalamata (pes sense pinyol)
- 1 gra d'all
- 15 g de suc de llimona
- 1/2 c/c de sal
- 60 g d'aigua
- 30 g d'oli d'oliva
- 40 g de tahini
- pipes de carabassa per decorar (opcional)
Passos a seguir (tradicional):
Posem al vas de la batedora tots els ingredients i triturem bé fins a obtenir una textura fina i cremosa.
Servim en un plat o bol, amb un raig d'oli d'oliva i unes pipes de carabassa.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas tots els ingredients i triturem 30 seg / vel progressiva 5-10.
Amb l'espàtula abaixem el que hagi quedat a les parets cap al fons i tornem a triturar 30 seg / vel progressiva 5-10.
Servim en un plat o bol, amb un raig d'oli d'oliva i unes pipes de carabassa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada