Als homes de casa els encanta l'hummus, el tradicional de cigrons, i no hi ha setmana que no en fem. A mi és la única llegum que no m'agrada, així de tant en tant provo altres versions com l'hummus de mongetes blanques o altres dips a base de vegetals que també serveixen per acompanyar un plat principal o com a part d'un aperitiu.
La proposta d'avui ha estat un descobriment dels bons, feia molt que tenia la recepta guardada amb intenció de fer-la i no veia mai el moment. Aquest cap de setmana hem estat moltes estones a la cuina i una de les coses que hem provat ha estat aquesta, proveu-la!
Ingredients:
- 1 gra d’all
- 1 c/s de tahini
- 10 ametlles sense pell (les meves eren torrades)
- 30 gr de suc de llimona
- 25 gr d’oli d’oliva
- 400 gr de llenties cuites
- 1 c/c de sal
- 1 polsim generós de flocs de bitxo
Passos a seguir (tradicional):
Posem al vas de la batedora tots els ingredients menys la ceba de la decoració i triturem bé fins a obtenir una textura fina i cremosa.
Servim en un plat o bol, amb la ceba per sobre i un raig d'oli d'oliva.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas de la Thermomix tots els ingredients menys la ceba de la decoració i triturem 30 seg / vel progressiva 5-10. Amb l'espàtula abaixem el que hagi quedat a les parets cap al fons i tornem a triturar 30 seg / vel progressiva 5-10.
Servim en un plat o bol, amb la ceba per sobre i un raig d'oli d'oliva.
** Recepta adaptada de: Velocidad cuchara.
És una molt bona recepta!!!! M’agrada moltíssim!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Una opció mésper gaudir de la màgia dels hummus que donen molt de joc a la cuina! A mi m'agraden tots però a casa cap els hi fa gràcia!
ResponEliminaPer a mi sola doncs!
Una abraçada,
Palmira