La recepta d'avui és extremadament fàcil i ideal per cuinar-la amb els més petits. Jo vaig fer-les amb la meva neboda que li encanta trastejar a la cuina, i si és amb xocolata, millor!
Aquestes trufes són ideals per acompanyar el cafè i rematar un bon dinar, així que agafeu-les com a idea que d'aquí res tenim les festes nadalenques a sobre.
Ingredients (30 unitats):
200 gr de xocolata negra (75% de cacau)
3 cullerades de xarop de xocolata
150 gr de mantega a temperatura ambient
180 gr de sucre llustre
cacau en pols per arrebossar
* celíacs: cal assegurar-se que cap ingredient conté gluten
Passos a seguir:
Desfem la xocolata al bany maria i hi afegim el xarop de xocolata
Batem la mantega amb el sucre llustre fins que estigui cremosa i hi incorporem la xocolata desfeta. Remenem bé i reservem a la nevera unes dues hores perquè agafi cos.
Passat aquest temps i amb l'ajuda de dues culleretes formem 30 boletes i les arrebossem amb cacau. Les repartim en motlles de paper i ja estan llestes per consumir.
Les podem reservar a la nevera i treure-les una mitja hora abans de consumir perquè estiguin més cremoses.
27 de novembre del 2016
21 de novembre del 2016
Faves amb llonganissa
No recordo d'on vaig treure aquesta recepta o si va ser algun d'invent d'aprofitament, però a casa l'hem fet vàries vegades als últims anys i ens ha solucionat uns quants dinars amb qüestió de pocs minuts. L'únic secret és utilitzar bons ingredients, unes faves que siguin tendretes i una bona llonganissa, nosaltres sempre d'Os de Balaguer ;)
Ingredients:
1 pot de faves cuites (aprox. 400 gr.)
2 talls de llonganissa fresca amb pebre
1 ceba
8 cullerades de salsa de tomàquet
sal, pebre i oli
Passos a seguir:
Tallem la llonganissa a trossos d'un parell de centímetres i la fregim en una paella amb una mica d'oli durant uns 4-5 minuts. Hi afegim la ceba trossejada i la coem a foc mig durant uns 15 minuts, fins que estigui transparent. Afegim les faves escorregudes i passades per aigua i la salsa de tomàquet. Salpebrem al gust i ho deixem al foc durant uns 5-8 minuts més.
Ingredients:
1 pot de faves cuites (aprox. 400 gr.)
2 talls de llonganissa fresca amb pebre
1 ceba
8 cullerades de salsa de tomàquet
sal, pebre i oli
Passos a seguir:
Tallem la llonganissa a trossos d'un parell de centímetres i la fregim en una paella amb una mica d'oli durant uns 4-5 minuts. Hi afegim la ceba trossejada i la coem a foc mig durant uns 15 minuts, fins que estigui transparent. Afegim les faves escorregudes i passades per aigua i la salsa de tomàquet. Salpebrem al gust i ho deixem al foc durant uns 5-8 minuts més.
Etiquetes de comentaris:
carmanyola,
carn,
cuina catalana,
llegums
8 de novembre del 2016
Flam de carabassa
Aprofitant la temporada de carabassa m'he decidit a cuinar-la d'alguna manera que no sigui les dues cremes vegetals que acostumo a fer, i no serà per possibilitats! perquè la carabassa és ben versàtil... aquest cop m'he decantat per un flam de carabassa que tenia a preferits des que el va publicar la meva amiga Anna de Retalls de cuina, un encert de postre que tornarem a repetir segur ;)
Ingredients (6 unitats):
300 gr de polpa de carabassa cuita al microones*
3 ous L
275 ml de llet semidescremada
150 gr de sucre
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de gingebre
caramel líquid
Passos a seguir:
* Per coure la carabassa la ficarem tallada a trossos en un plat, l'embolicarem amb paper film i courem al microones a màxima potència durant uns 10 minuts o fins que la polpa estigui tova.
Encenem el forn a 180º,
Posem al bol de la batedora els 300 gr de polpa, la llet, els ous, el sucre i les espècies i ho batem fins a tenir una textura ben fina.
Fiquem al fons de cada motlle individual una mica de caramel líquid i repartim la mescla anterior a les flameres.
Les fiquem dins d'una safata apta per al forn i l'omplim amb aigua per poder coure'ls al bany maria.
Els coem al forn durant uns 45-50 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.
Els deixem refredar del tot a temperatura ambient i els deixem unes hores a la nevera perquè quedin ben presos i fresquets.
Uns flams suaus i amb un lleuger aroma d'espècies que els fa deliciosos!
Ingredients (6 unitats):
300 gr de polpa de carabassa cuita al microones*
3 ous L
275 ml de llet semidescremada
150 gr de sucre
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de gingebre
caramel líquid
Passos a seguir:
* Per coure la carabassa la ficarem tallada a trossos en un plat, l'embolicarem amb paper film i courem al microones a màxima potència durant uns 10 minuts o fins que la polpa estigui tova.
Encenem el forn a 180º,
Posem al bol de la batedora els 300 gr de polpa, la llet, els ous, el sucre i les espècies i ho batem fins a tenir una textura ben fina.
Fiquem al fons de cada motlle individual una mica de caramel líquid i repartim la mescla anterior a les flameres.
Les fiquem dins d'una safata apta per al forn i l'omplim amb aigua per poder coure'ls al bany maria.
Els coem al forn durant uns 45-50 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.
Els deixem refredar del tot a temperatura ambient i els deixem unes hores a la nevera perquè quedin ben presos i fresquets.
Uns flams suaus i amb un lleuger aroma d'espècies que els fa deliciosos!
4 de novembre del 2016
Doro wat {pollastre picant estil Etiòpia}
Fa uns dies vaig recomanar-vos la lectura de Hijos del ancho mundo, ambientada, entre altres llocs, a Etiòpia i que m’ha agradat molt. A la novel·la es parla tot sovint dels menjars típics d’aquest país, com són la injera i el doro wat.
Per casualitat, pocs dies després d’acabar-la, l’Elena del blog Mrmlada va publicar la imatge del doro wat, el pollastre picant a l’estil d’Etiòpia, així que m’ho vaig prendre com una senyal i vaig preparar-lo a casa el mateix cap de setmana.
La clau d’aquest pollastre rau en la mescla d’espècies que porta, coneguda com berbere, i que està formada per 12 o 15 espècies diferents com xile vermell, comí, canyella, pebre, claus d’olor, canyella, pebre vermell... com que és difícil d’aconseguir està fet amb una mescla d’espècies força comunes a totes les cuines.
Ingredients (4 persones):
3 cebes grans
4 grans d’all
1 cullerada de postre de pebre vermell (pimentón de la Vera)
½ c/p de comí mòlt
½ c/p de gingebre mòlt
1 polsim de canyella
2 bitxos “cayenas” (jo vaig ficar un polsim de flocs de bitxo)
3 claus d’olor
½ c/p pebre negre mòlt
8 pernilets de pollastre
4 ous durs (oblidats totalment a les fotografies...)
4 cullerades soperes d’oli d’oliva
sal i pebre
Passos a seguir:
Tallem a trossets petits les cebes i els alls. En una cassola hi fiquem les 4 cullerades d’oli d’oliva, l’escalfem i hi afegim la ceba, l’all i una mica de sal. Cuinem a foc lent durant uns 30-35 minuts fins que estigui ben cuita.
Afegim la mescla d'espècies a la cassola i ho sofregim un parell de minuts removent constantment i vigilant que no es cremi. Afegim els pernilets de pollastre prèviament salpebrats i un vas i mig d’aigua (o la suficient per gairebé cobrir el pollastre). Deixem coure a foc mig-baix fins que el pollastre estigui ben tendre i l’aigua s’hagi evaporat. Jo vaig tenir-lo aproximadament 1 hora. Al final de la cocció provem la salsa i rectifiquem de sal si fa falta.
Ara és el moment d’afegir els ous durs i deixar el foc en marxa uns minuts més, però jo els vaig coure i em vaig oblidar d’afegir-los a la cassola i a les fotografies, en fi... no poden fer-se vàries coses a la vegada ;(
Igualment el resultat ens va encantar i estic segura que tornaré a fer-lo!
** Recepta extreta de: Mrmlada
Per casualitat, pocs dies després d’acabar-la, l’Elena del blog Mrmlada va publicar la imatge del doro wat, el pollastre picant a l’estil d’Etiòpia, així que m’ho vaig prendre com una senyal i vaig preparar-lo a casa el mateix cap de setmana.
La clau d’aquest pollastre rau en la mescla d’espècies que porta, coneguda com berbere, i que està formada per 12 o 15 espècies diferents com xile vermell, comí, canyella, pebre, claus d’olor, canyella, pebre vermell... com que és difícil d’aconseguir està fet amb una mescla d’espècies força comunes a totes les cuines.
Ingredients (4 persones):
3 cebes grans
4 grans d’all
1 cullerada de postre de pebre vermell (pimentón de la Vera)
½ c/p de comí mòlt
½ c/p de gingebre mòlt
1 polsim de canyella
2 bitxos “cayenas” (jo vaig ficar un polsim de flocs de bitxo)
3 claus d’olor
½ c/p pebre negre mòlt
8 pernilets de pollastre
4 ous durs (oblidats totalment a les fotografies...)
4 cullerades soperes d’oli d’oliva
sal i pebre
Passos a seguir:
Tallem a trossets petits les cebes i els alls. En una cassola hi fiquem les 4 cullerades d’oli d’oliva, l’escalfem i hi afegim la ceba, l’all i una mica de sal. Cuinem a foc lent durant uns 30-35 minuts fins que estigui ben cuita.
Afegim la mescla d'espècies a la cassola i ho sofregim un parell de minuts removent constantment i vigilant que no es cremi. Afegim els pernilets de pollastre prèviament salpebrats i un vas i mig d’aigua (o la suficient per gairebé cobrir el pollastre). Deixem coure a foc mig-baix fins que el pollastre estigui ben tendre i l’aigua s’hagi evaporat. Jo vaig tenir-lo aproximadament 1 hora. Al final de la cocció provem la salsa i rectifiquem de sal si fa falta.
Ara és el moment d’afegir els ous durs i deixar el foc en marxa uns minuts més, però jo els vaig coure i em vaig oblidar d’afegir-los a la cassola i a les fotografies, en fi... no poden fer-se vàries coses a la vegada ;(
Igualment el resultat ens va encantar i estic segura que tornaré a fer-lo!
** Recepta extreta de: Mrmlada
Etiquetes de comentaris:
carmanyola,
carn,
celíacs,
cuina del món
Subscriure's a:
Missatges (Atom)