Avui ens estrenem amb la primera recepta dolça del bloc: un pastís de formatge. Aquesta ha estat una "petició popular", ja que cada cop que el faig em demanen la recepta i el passat cap de setmana vaig prometre que la publicaria en breu, així que aquí la teniu!
He volgut començar amb una recepta molt fàcil de fer i que agrada a tothom (de moment!). A més és molt fàcil de fer-la apta per a celíacs, només cal tenir compte amb les galetes.
Per la base:
150 gr. de galetes triturades (sense gluten si és per a celíacs)
100 gr. de mantega tova
Pel pastís:
400 cc. de llet
120gr. de sucre
3 sobres de quallada (jo he utilitzat Royal, que pot trobar-se a qualsevol supermercat)
300 gr. de formatge blanc per untar (Philadelphia o qualsevol marca blanca)
Per la cobertura:
Melmelada de maduixa, fruites del bosc, o qualsevol que tingui una tonalitat vermellosa. Jo us recomano ficar-hi una melmelada de qualitat ja que es nota la diferència. Boníssima la de Fruites i verdures Baldomà de Balaguer, que fa la Cris amb molt d'amor.
Passos a seguir:
Barrejar les galetes triturades amb la mantega, formar una pasta i ficar al fons del motlle i/o recipient que tingueu a mà (prèviament engrassat amb una mica de mantega) prement-ho una mica amb una cullera o un vas (com veieu a les fotografies, queda genial en un vas). Guardar a la nevera.
Escalfar la llet en una olla i afegir-hi la resta d'ingredients, batent-ho fins que quedi una crema fina. Quan hagi perdut una mica l'escalfor ficar-ho sobre la base de galetes i deixar-ho a la nevera almenys dos hores perquè agafi la textura correcta. L'últim pas es ficar la melmelada a sobre.
Jo si té trossos la passo per la batedora i la barrejo amb una fulla de gelatina neutra hidratada amb aigua, perquè quedi més homogènia, però no és imprescindible.
Ja veieu que no té cap complicació, així que espero que us animeu a fer-lo i que ens feu arribar els vostres dubtes, comentaris i fotografies ;-)
L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Blog de cuina de la dolorss.
Ho han fet...
Judith |
Gemma M. |
Irene |
Esther |
Anabel i Mekdes |
Gemma M. |
M. Nuri |
És un pastis que sempre queda molt be, és fàcil i sempre et queden ganes de repetir.
ResponEliminaEl got individual, bon encert!
Petons
Si, és un pastís genial! Gràcies per descobrir-me'l! ;-)
ResponEliminaFa molt bona pinta! I és molt pràctic la racció individual!
ResponEliminaMontse Perelló
Gràcies pel comentari Montse! i a veure si t'animes a fer-lo ;-)
EliminaEl faré aquest cap de setmana. I faré un altra recepta per que l'afegiu!
EliminaDoncs esperem la teva foto i recepta, clar que si!
EliminaAquest el tinc que provar!!
ResponEliminaEster, prova'l que segur que no et decepcionarà!!
EliminaI a part d'estar boníssim és apte per a celíacs!!!
EliminaEs boníssim i facil de fer, la teva germana hem va donar la recepta
ResponEliminaHola Teresa! Gràcies pel teu comentari i també per animar-te a fer el pastís!!
ResponEliminaestà B O N Í S S I M!!
ResponEliminaI tant!!! Jo vaig tornar a fer-lo el dimecres i va volar!
EliminaBoníssim!! Quina bona pinta i la recepta sembla senzilleta, així que ja me l'he anotada!!! ;)
ResponEliminaPetonets!
Fes-lo!! no te n'arrepentiràs!! XD
EliminaLa cuallada Royal pot tenir traces de gluten :-((
ResponEliminaHola anònim, en el cas que no puguis ingerir gluten pots utilitzar altres marques de quallada que no en tenen, com Brullet, Aro... pots trobar-les en botigues de dietètica.
EliminaHola, cuan us referiu a cuallada, que voleu dir, la cuajada o els sobres de la llevadura de tota la vida??
ResponEliminaGracies
Hola Judit, el que s'utilitza per a fer el pastís és sobres de quallada (cuajada en castellà), són de la marca Royal i molt similars als de llevat, però posa a la caixa "cuajada". Espero que els trobis i t'agradi el pastís ;)
EliminaHola, cuan us referiu a cuallada, que voleu dir, la cuajada o els sobres de la llevadura de tota la vida??
ResponEliminaGracies
Avui ho he provat...hi he posat un polsim de formatge parmesa a la barreja de llet per destacar mes el gust de formatge...ho vaig veure en un programa, pero ells posaven una mica de formatge blau.
ResponEliminaMercie per compartir la recepta
Hola!
ResponEliminaDoncs jo el vaig fer ahir a la tarda, i avui encara no m'ha cuallat el pastís.... ha quedat amb textura com de crema catalana, que pot haver passat?