El que us proposo avui és un de llimona amb un gust cítric molt intens i amb un toc cruixent que aporten les llavors de rosella (amapola). A casa tinc un fan total d'aquest cóc!
Ingredients:
1 iogurt natural (125 gr)
60 ml de llet (jo semidesnatada)
2 cullerades soperes de llavors de rosella (podeu trobar-les a les herboristeries)
80 ml d'oli de girasol
225 gr de sucre
la ratlladura de 3 llimones
60 ml de suc de llimona
2 ous L
200 gr de farina
1/2 sobre de llevat químic
1 polsim de sal
oli per greixar
Passos a seguir:
Comencem greixant el motlle amb una mica d'oli i preescalfant el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
En un cassó escalfem la llet amb les llavors fins que bulli, ho retirem del foc i deixem infusionar mentre continuem amb la preparació. En un bol hi fiquem el iogurt, l'oli, el sucre, la ratlladura de llimona, el suc de llimona, els ous i la mescla de la llet i llavors. Ho barregem tot amb un batedora elèctrica.
Hi afegim la farina, la sal i el llevat i ho tornem a batre. Fiquem la mescla al motlle i el fornegem durant 45 minuts o fins que al punxar-lo l'agulla surti neta. Deixem el bescuit 5 minuts dins del motlle i després el passem a una reixeta.
Si podeu aguantar, us recomano que us el mengeu quan estigui completament fred, però us entendré totalment si no podeu esperar-vos ;-).
Recepta extreta de: Directo al paladar.
L'han fet...
Irene |
Judith |
El bescuit d iogurt es el millor, sempre surt bo i pots tunejar-lo tant com vulguis.
ResponEliminaAmb les llavors de rosella no l'he fet, a veure si el probo.
Petons.
Què bé s'ésmorza amb un bon cóc casolà! Aquest és sorprenent, sabor cítric intens i llavors de roselles.... Interessant. Petons.
ResponEliminaEs el de tota la vida, dels mes bons i les llavors d roselles li donen un toc cruixent q el fan molt especial. Ptonets
ResponEliminaNo m'estranya que tinguis un fan a casa, jo també ho seria, perquè fa una pinta estupenda, i el tema de les llavors de rosella, m'ho apunto!
ResponEliminaPetons, i bon inici de setmana!
Una nova temptació.... un clàssic actualitzat!!! m'apunto la recepta per fer-la el cap de setmana amb la meva minichef :D
ResponEliminaQuina presència aquest bescuit! És preciós! I de llimona, com m'agrada... :)
ResponEliminaPetons!
Doncs l'haurem de provar perque l'aspecte es delicios i els cocs amb gustet de llimona em perden .
ResponEliminaPetons!
Fa temps vaig tenir l'oportunitat de tastar un coc de llavors d'amapola i al final em vaig decidir pel xocolata de tota la vida (vaig ser tradicional), però veient el teu ara m'arrepenteixo. Crec que el provaré un dia perquè té bona pinta i si dius que t'has fet fan...ja no hi ha res més a dir.
ResponEliminaEns veiem mooolt aviat!!
Petons
Me encanta tu coca, me encantan las semillas de amapola y ese gusto que le debe de dar el limón me lo imagino y si en casa tienes un fan de esa coca aquí tienes otro.
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Que divino, con lo rico que es el bizcocho de limón y esas semillas de amapola que le dan ese toque tan bonito. Me encanta reina, ya me tomaba un trocin de buena gana :)
ResponEliminabesotesss
Que bona pinta!! Sóc molt fan d'aquesta recepta. De tant en tant m'agrada fer-la, pero en forma de muffins. M'encanta el toc cítric de la llimona amb el cruixent de les llavors.
ResponEliminaM'encanten les coques!!!! Per esmorzar, berenar o a qualsevol moment del dia! I amb aquest motlle i el toc de les llavors de rosella queda fantàstic a la vista!
ResponEliminaNo m'extranya que tinguis un fan. Aquest coc té una pinta estupenda :)
ResponEliminapetons
es facil ser fan con una maravilla asi, a ver quien se resiste¡
ResponEliminaPeto
Umm que bo i les llavors de rosella tenen un toc d'adicció, jo faig unes madalenes semblants i no podem parar de pessigar.
ResponEliminaUna abraçada
A mi també m'agrada fer cócs per esmorzar, berenar.....M'apunto aquest amb el toc cítric!!! Tenim moltes llimones a l'hort!!! El que em falta són les llavors...a veure si les trobo el dissabte per Tarragona!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Un cóc casolá, es el millor esmorzar que hi ha.
ResponEliminaBona setmana
La veritat EVA, es que tinc una amiga que va perdre 15 kilos menjan a diari un troç de coca cassolana amb la llet.
ResponEliminaI es que si tenim moderació la reste del día no hi a res que no es pugui menjar ¿no et sembla?
Aixís es que aquest bescuit amb aquest regustet tan bo que li deu donar la llimona, no m'el penso perdre. Ademés tinc a casa llavors de rosella que estan adormidetes i ja es hora que comencin a despertar.
PETONETS XATA I UN BON DIMARS :))))
Ideal per un esmorzar especial i diferent...
ResponEliminaEl toc cruixent de les llavors ha de quedar molt bo.
Queda molt xulo amb les llavors de rosella, fa temps que en vull comprar.
ResponEliminaM'agraden molt els bescuits amb gust de llimona o taronja! Aquest deu estar de vici i amb les llavors queda genial! petons
ResponEliminaM'encanta com queda amb les llavors de rosella. Sempre he pensat que li donen un toc molt vistós, molt bonic a qualsevol pa de pessic, pa o magdalenes on s'afegeix... T'ha quedat molt bo
ResponEliminaUna combinació genial!!! Saps que en vaig fer un molt semblant pels 4 anys de la nena? No va sobrar res i a més la meva sogra va demanar si en podien portar una mica a casa per esmorzar !!!
ResponEliminaUn coc genial!
Peto,
palmira
Mira que arribem a fer versions del bescuit de llimona, i sempre queda bé i bo! aquest amb les llavors i el motlle en què l'has fet queda molt xulo!
ResponEliminaohhh, me encanta! iba buscando un bizcochito para preparar estos dias y este me ha conquistado, lo veras en mi blog! un besote
ResponEliminaUn toc molt original les llavors de rosella. I la llimona sempre dona un sabor molt fresquet!! Petonets!
ResponEliminaQue maravilla, te ha quedado super bonito, y que apetecible que es, me encanta y me lo guardo, que seguro que en casa va a encantar!
ResponEliminaUn abrazo!
Quin bona oloreta que fa per aquest bloc! m'he quedat per força, Salutacions maques,
ResponEliminaQue delicia de bizcocho, con esas samillas de amapola no puede estar mas lindo y rico. Mil besicos amiga
ResponEliminaM'encanta aquesta coca tan original i saludable! Una combinaciò d'ingredients molt bona!!! Una besada
ResponEliminaHola Eva. Que bo aquet pastis, la boca es fa aigua sols de veurel.
ResponEliminaEns va falta temps el altre dia per xerrar no? Se ha de repetir.
Petons
Uhmm ara men menjaría un tallet d'aquest bescuit,amb aquesta bona pinta que fa, amb un cafetó,no es pot demanar mes.
ResponEliminaPetons!!
Quina pinta més bona que té!
ResponEliminaLa veritat és que ara un trosset després de dinar ben bé que es posaria. Les llavors de grosella hi queden super bé
Salutacions!
joorengaitucanyella.blogspot.com.es/
Ostres jo també participo a Memòries amb una coca de llimona i llavors de rossella, però es completament diferent de la teva! Així en format bundt com l'has fet tu ha de ser deliciosa també, oi? Si vols veure la meva em farà molta il.lusió, em trobes aquí
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/