5 d’agost del 2016

Pastís de formatge i llimona {sense forn}

Amb aquesta calor no ve de gust engegar el forn però a la vegada l'estiu és ple de sopars amb amics i família que requereixen unes postres ben bones... per solucionar-ho avui us porto una idea deliciosa i refrescant, un pastís de formatge i llimona sense forn, una proposta que se suma a la selecció de 10 postres sense forn que vaig publicar fa un temps.

I si el que us agrada és el punt cítric podeu escollir entre aquestes opcions: pastís de llima, pastís de iogurt grec i llima o pastís de formatge amb llima.






Ingredients (8-10 persones):

Base:
140 gr de galetes (les que més us agradin, jo he utilitzat les Núria 0% sucre de Birba)
100 gr de mantega 

Farciment:
2 sobres de gelatina de llimona
500 ml de nata per muntar
250 gr de formatge d'untar
85 gr de sucre
200 ml d'aigua
150 ml de llet

Cobertura:
3 cullerades soperes de melmelada de llimona
1 fulla de gelatina neutra

Passos a seguir:
Comencem preparant la base. Triturem les galetes, les barregem amb la mantega fosa i folrem la base d'un motlle desmuntable de 20 cm amb aquesta mescla, deixant-la ben premsada. Reservem a la nevera fins que la necessitem.

Per preparar el farciment agafem un bol i hi mesclem la nata, el formatge d'untar, la llet i el sucre. Ho batem bé fins que quedi una crema fina.

Escalfem els 200 ml d'aigua i hi desfem els dos sobres de gelatina de llimona, removent bé. Quan hagi perdut una mica de temperatura ho afegim a la mescla anterior i ho integrem. Repartim aquesta massa per sobre de la base, la deixem a temperatura ambient una estona i reservem a la nevera durant almenys 3 hores. 

Per fer la cobertura fiquem la làmina de gelatina neutra a hidratar amb aigua freda uns minuts. Mentrestant en un cassó i fiquem la melmelada de llimona i l'escalfem a foc suau. Hi afegim la làmina de gelatina sense escórrer-la en excés, millor que porti una mica d'aigua, i remenem fins que es desfaci. Repartim la melmelada per sobre del pastís i deixem a la nevera almenys 1 hora.

Ja el teniu a punt! si no teniu melmelada de llimona podeu decorar el pastís amb una mica de ratlladura de llimona o una capa fina de gelatina de llimona, que aquest no sigui el motiu per deixar de fer-la!