20 de novembre del 2022

Hamburgueses de llenties i tomàquets secs

Quan vaig veure aquesta recepta al perfil de nutriexcusas no vaig tardar ni 24h a fer-les, i des d'aquell dia les he anat repetint perquè ens han agradat molt a tots els de casa. Des de llavors ja procuro tenir sempre al rebost un pot de tomàquets secs en oli i si vaig justa de temps és una de les receptes que faig ja que és ràpida, sana i deliciosa.




Ingredients (6-8 unitats):

  • 400 gr de llenties cuites
  • 2 cullerades soperes de flocs d'avena
  • 3 tomàquests secs
  • un bon pessic de julivert fresc
  • sal i pebre al gust
  • oli d'oliva

Passos a seguir:

Fiquem tots els ingredients en una picadora o robot de cuina, i triturem. Els donem forma d'hamburguesa, veureu que la massa es treballa molt bé.

Escalfem una paella o planxa amb una gota d'oli d'oliva, i quan estigui calenta coem 3 minuts per cada costat a temperatura mitja.


14 de novembre del 2022

Chocotorta {Argentina}

La chocotorta és la versió argentina del pastís de galetes tan socorregut i del que existeixen mil versions diferents. 

La versió argentina es caracteritza perquè es fa amb les galetes chocolinas (jo les he trobat al Carrefour i a l'Aldi) i la base de la crema és el dulce de leche tan representatiu d'aquest país. Com tot pastís de galetes d'aquest estil té l'avantatge de ser unes postres que es poden deixar fetes el dia abans, a més cundeixen molt i acostumen a agradar a grans i petits.



Ingredients (8-10 racions):

  • 60 galetes chocolinas (aprox. 3 paquets)
  • 300 gr de dulce de leche
  • 300 gr de formate d'untar
  • cafè amb llet (o llet amb cacau)
  • cacau pur

Passos a seguir:

Comencem preparant la crema que anirà entre els pisos de les galetes. Per fer-ho fiquem en un bol el formatge i el dulce de leche, millor si els dos estan a temperatura ambient, i els mesclem bé amb unes baretes manuals.

Fiquem el cafè amb llet, calent, en un bol ample. Mullem les galetes al cafè i fem una base de 12 galetes, ficant-les a tocar unes de les altres. Repartim dues cullerades grans de crema cobrint totes les galetes. Anem fent pisos, en total 5, i acabem amb una capa fina de crema.

La crema restant la fiquem en una mànega pastissera amb un broquet arrissat. La reservem a la nevera juntament amb el pastís, durant unes hores o millor d'un dia per l'altre.

Abans de servir empolvorem tota la superfície del pastís amb cacau pur i decorem, al gust, amb la crema sobrant.

7 de novembre del 2022

Crema de cacau i avellanes {saludable}

Fa més de dos anys vaig publicar una Nutella saludable feta a base de carabassa, molt bona, però des que vam descobrir aquesta versió de crema de cacau de Chef Bosquet no n'hem fet altra! 

Molt més similar a les comercials i només amb bons ingredients, és una bona alternativa per donar-se un caprici de tant en tant.



Ingredients:

  • 45 g de dàtils (remullats en aigua calenta durant 10 minuts)
  • 45-55 g de l'aigua d'hidratar els dàtils
  • 45 g de mantega d'avellanes
  • 15 g de cacau pur


Passos a seguir:

Fiquem tots els ingredients en una trituradora o processador d'aliments i triturem bé fins a obtenir una crema amb textura untable.

Guardem en un pot hermètic a la nevera i consumim en 7-10 dies.


** Recepta extreta de: Chef Bosquet. El placer de comer sin remordimientos: mis recetas más brutales. Barcelona: Planeta, 2021. 978-84-670-6091-1.