26 de febrer del 2014

Panets de cervesa negra

Ja us vaig comentar que estic en un grup a facebook que es diu #comandopanarra i que fem pans d'en Daniel Jordà, oi? La meva primera recepta van ser els panets Kaiser que m'he anat cruspint durant dues setmanes per esmorzar, i tot i que el repte per aquests dies és un pa amb olives i formatge... jo m'he decantat per passar la tarda fent uns panets de cervesa negra que he extret del seu llibre Panes creativos.

Segons en Jordà, resulten perfectes com a panets d'hamburguesa i/o frankfurts. Veureu que porten sucre i també sal, el resultat és un panet que admet ambdós tipus de farciment. Els hem provat amb xocolata i també amb formatge i ens han agradat de les dues maneres.




Som-hi!

Ingredients (12-14 unitats):
500 gr de farina de força
125 gr de cervesa negra
100 gr d'ou (aprox. 2 ous L)
75 gr de sucre
80 gr de mantega a temperatura ambient
12 gr de sal
40 gr de llevadura fresca
llavors de sèsam o rosella per decorar (opcional)

Passos a seguir:
Fiquem en un bol ampli tots els ingredients menys la mantega, i pastem fins a tenir una massa uniforme. En aquest moment hi afegim la mantega i la integrem. Deixem la massa en repòs durant 45 minuts.

Passat aquest temps la tallem en peces d'entre 60 i 80 gr. A mi m'ha sortit 14 panets de 65 gr aproximadament. Els hi donem forma arrodonida o allargada, com vulgueu, i els pintem amb una mica d'aigua per tal que les llavors s'enganxin.

Els deixem reposar altra vegada fins que doblin el seu volum, en el meu cas han tardat unes 2 hores. Preescalfem el forn a 210º amb calor a dalt i a baix, i un cop hagi agafat aquesta temperatura els fornegem durant 10 minuts.




Deixem que es refredin sobre una reixeta i a provar-los!

Ja m'explicareu amb quin acompanyament us agraden més!!


30 comentaris:

  1. mmm qué buena pinta tienen Eva!! Los panecillos están perfectos! Un beso ;)

    ResponElimina
  2. Que ricos tienen que estar con esa cerveza negra, con el toque tan rico que le aportan a las masas, me encanta!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  3. Originalísimos Eva, no los conocía, pero desde hoy la receta se queda conmigo. Un beso y feliz jueves.

    ResponElimina
  4. Per mi, els farcits de xocolata, je je je... quina pinta més bona!

    ResponElimina
  5. Aquest komandopanarra està triomfant, veig! Els panets que ens presentes, Eva, fan una pinta deliciosa!!

    ResponElimina
  6. T'han quedat fantàstics!! Yo em prenia una ara amb una miqueta de formatge :)
    petons

    ResponElimina
  7. Quina monada! fan ganes de menjar un la veritat :)

    ResponElimina
  8. Em falten dies a la setmana per poder cuinar tantes coses bones!!!

    ResponElimina
  9. Ostres! i jo que em pensava que faries un pastís de Guiness jejeje! Tenen molt bona pinta! I quina gràcia el grup de Comando Panarra! Petons

    ResponElimina
  10. Aquesta recepta l'havia vist, així que la recomanes, eh?? Doncs, la posaré en pràctica en algún moment ! Un petó

    ResponElimina
  11. Aquests panets van bé tan li possis dolç com salat, rodonets son ideals per hamburgueses.
    La cervesa negra ha de donar-li un sabor molt interessant.
    Petons.

    ResponElimina
  12. La veritat es que tenen una pinta boníssima! Jo me'ls menjaria aixi sols jejejej petons

    ResponElimina
  13. Eva, m'apunto dues coses: el llibre i aquests pans!!!! Han de ser "de muerte"!!!!
    Petonets, panarra!!!!!
    Olga

    ResponElimina
  14. Uns panets amb cervesa negra... això s'ha de provar. Per cert, com va anar el sopar I el pastís d'aniversari? Jo vaig arribar a Lleida esgotada! Petons.

    ResponElimina
  15. I dius q poden anar amb dolç i salat? Ostres! Fantástic! Dons no m'els puc deixar perdre. Original recepte Eva! Ptons

    ResponElimina
  16. Que ricos para mojar en el cafelito!!besos

    ResponElimina
  17. Jo amb mantega i melmelada... el berenar o esmorzar perfecte! Es veuen boníssims.
    Petons

    ResponElimina
  18. Quin panetes mes bons i originals. Amb un poc de confitura de prunes casolana, mmmmm que bons!

    ResponElimina
  19. Fan molt bona pinta, han de ser boníssims!

    ResponElimina
  20. Uns panets tan bons i aromàtics, crec que com més m'agradarien serien tal cuals, sense res mes !
    Petonets i molt bona setmana,
    palmira

    ResponElimina
  21. Doncs jo els trobo ideals amb frankfurt o amb xocolata!! Petonets!

    ResponElimina
  22. Fan una bona pinta... a mi em sembla que tan m' agradarien amb dolç com amb salat.

    ResponElimina
  23. El pa és la meva asignatura pendent! M'hi hauré de posar! I veig que aquí tinc unes quantes receptes, oi? ;)))

    ResponElimina
  24. Jo, que bons que deuen estar aquests pans. Jo vull uns quants.
    Petons.
    Hogardiez

    ResponElimina
  25. Qué preciosidad de panes!! Yo también tengo ese libro, que me encanta por cierto, y cada uno de los panes que he hecho de él están de muerte. Este aún no ha caído pero con esa pinta creo que no tardaré en probarlo.
    Petonets

    ResponElimina
  26. Jo amb això del pa no m'hi acabo d'atrevir, però la veritat és que és tot un goig veure aquests panets tan llaminers i a més fets a casa!

    Petons!

    ResponElimina
  27. Ummmm que panes!!! Tienen que estar buenísimos.
    besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  28. Tienen una pinta espectacular con lo que me gusta el pan con tu permiso me llevo unos cuantos.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  29. Doncs si aquest panets amb quelcom saladet a dins deuen ser deliciosos!!! :)))

    ResponElimina