Un dels nostres sopars preferits és la pizza, m'imagino que molts estareu d'acord amb nosaltres, oi?
Doncs aquest any els reis em van portar un llibre molt xulo i amb moltes idees: 1 base, 100 pizzas: 1 única receta para 100 pizzas diferentes de Rachel Carter, així que en poc temps vam estrenar-lo.
La nostra primera elecció va ser aquesta que us porto avui, sobretot perquè al Joan li encanta la salsa barbacoa ;-)
Ingredients:
Per la massa (2 pizzes de 26 cm):
300 gr de farina de força + una mica més per enfarinar
1 culleradeta de llevat sec (de panaderia)
1 i 1/2 culleradetes de sal
175 ml d'aigua tèbia
1 cullerada sopera d'oli d'oliva + una mica més per greixar
Pel topping:
salsa barbacoa
150 gr de pollastre cuit (nosaltres vam fer-lo a la planxa)
1 pebrot verd
1 ceba tendra o 4 alls tendres
formatge ratllat
100 gr de mozzarella fresca
sal i pebre
Comencem fent la base de la pizza. Tamissem la farina en un bol i hi afegim el llevat i la sal. Fem un forat al centre i hi fiquem l'aigua i l'oli. Amb una cullera anem mesclant fins a formar una mescla enganxosa.
Enfarinem l'encimera i les mans i amassem la mescla anterior uns 10 minuts, fins que quedi suau i elàstica.
Tot aquest primer pas també podeu fer-lo amb la panificadora. Fiqueu tots els ingredients a l'interior i seleccioneu el programa que només amassa durant 15 minuts.
Donem a la massa forma de bola, la fiquem en un bol lleugerament greixat amb oli, la tapem i la deixem reposar fins que dobli el volum, aproximadament 45-60 minuts.
Mentrestant preparem la resta d'ingredients.Trossegem el pollastre, el pebrot i la ceba tendra.
Un cop la massa hagi crescut l'amassem suaument durant 1 minut i la dividim en dues boles. Amb l'ajuda d'un corró les estenem i donem la forma de la safata que vulguem utilitzar.
Preescalfem el forn a 220º i mentre muntem la pizza. Fiquem la massa sobre la safata, estenem salsa barbacoa (al gust) per sobre, i fiquem per sobre el pollastre, el pebrot i la ceba. Cobrim amb el formatge ratllat i els trossos de mozzarella i salpebrem.
Fornegem durant uns 15 minuts o fins que el formatge es fongui i comenci a daurar-se.
Feliç cap de setmana!!
Eva qué buena tiene que estar esta pizza!! El relleno es lo más de lo más, me tendré que animar a hacerla así, porque el pollo tiene que quedar delicioso! Besitos guapa
ResponEliminaOh! Quina pintassa!!! A casa gairebé cada setmana fem un sopar a base de pizzes, però la barbacoa encara no l'hem fet mai, amb la bona pinta que fa! M'apunto els ingredients i a la propera a veure si hi penso i la faig ;)
ResponEliminaBoníssima!! :P Petonets i bon cap de setmana!
Madre mia que pintaaaa !! que hambre me está entrando ummmmm que ricaaaaa, que sepas que tomo nota
ResponEliminaBesos
Ben torradeta com a mi m'agrada :)
ResponEliminaM'encanten aquests llibres!! Una pizza boníssima. Petonets!
ResponEliminam'agrada molt la pizza casera, de fet, ha de ser casolana!!! la barbacoa, veus, no la trobo tan bona com d'altres, pero tot i aixi segur que esta deliciosa!! quina pinta! petons
ResponEliminaPer dinar, per sopar.. Sempre venen de gust les pizzes fetes a casa són les més bones, ja que les farcim del que mes ens agrada.
ResponEliminaPer cert aquesta ha d'estar deliciosa amb tots aquests ingredients tan bons.
Un petó.
T' ha quedat molt maca i ha de ser boníssima!!!
ResponEliminaQuina bona pinta que té aquesta pizza!! Trobo que ha d'estar molt bé aquest llibre que comentes :)
ResponEliminapetons
Qué pintaza! Yo me apunto, avísame el próximo día, jajaja
ResponEliminaUn besazo, feliz finde!
una pizza muy buena y super apetecible.Venga que te quedan 99 propuestras mas del libro para compartir
ResponEliminapeto
Desde luego que amb una pizza així una s'en va a dormir satisfeta i es lleva amb forçes per enfrentar el día .
ResponEliminaGracies maca et desitjo una bona nit i com sino... despres d'haver menjat la teva PIZZA
Petonets xata :)))
Quina bona pinta té aquesta masa, es veu cruixent i el farciment també, una pizza molt agradable.
ResponEliminaPetons.
I tant! A casa, raro es el divendres q no cau alguna! I aquesta vostre, té tota la pinta d'una auténtica pizza d trattoria, uff! D'infart! Ptons
ResponEliminaMamma mia...quina pizza més bona! Petons!
ResponEliminaMi querida amiga, seguro que con ese libro, y tus estupendas manos vas hacer maravillas como estas pizzas que te han quedado de cine. Mil besicos tesoro
ResponEliminaaquest llibre ha de ser un perill!!!! Té molt bona pinta aquesta pizza. Molts petonets guapa
ResponEliminaRiquísima Eva! Me encantan las pizzas caseras y rara vez ya las compramos hechas. La barbacoa no es de las preferidas, pero no te preocupes que caerá, jeje seguro que caerá viendo la pinta de la que has preparado.
ResponEliminaBesos!
Una solució ben ràpida i sana per un sopar ben bo, per exemple! A casa ens encanta fer la massa, també, no trigues gaire i és molt divertit! Petons
ResponEliminaTotalment d'acord amb tu, la pizza és de les preferides!! I aquesta que heu fet Barbacoa té una pinta genial, i fet a casa tot és el doble de bo! Petons
ResponEliminaT'agafo la idea, a casa tinc una fan d'aquesta salsa.
ResponEliminaPetons.
La pizza m'agrada de qualsevol manera, això si, si es feta a casa, res de congelats!
ResponEliminaAmb salsa barbacoa mai l'he tastat però segur que m'agrada!
Molt bona setmana,
Palmira
Buf, i a qui no li agraden les pizzes!!?? Aquesta que has preparat es veu de fàbula Eva, i amb la massa de pizza feta a casa, no pot estar millor!
ResponEliminaPetons!
aaahhhh... què bonaaaaa !!! se m'ha despertat la gana de cop !!!
ResponEliminaUna abraçada !
Laura
te ha quedado impresionante esta pizza que nos has preparado, con todos esos ingredientes me parece perfecta para una reunion con amigos o para tomar uno solo, jejejee, que a más se toca!!
ResponEliminaUn abrazo!!
La pinta d'una pizza boníssima!!! fetes a casa marquen diferència! bona setmana
ResponEliminaLa pizza tiene una pintaza bestial, reina. Perfecta para un viernes noche con una coca cola al lado y una buena pelicula que ver jejejeje. Me encanta comer las pizzas los viernes asi hija mía, que le voy hacer :)
ResponEliminabesinesss
Ara m'han entrat ganes de comprar-me el llibre!! Això no es pot veure a l'hora de sopar! ;)
ResponEliminam'encanten les pizzas cassolanes,
ResponElimina