No recordo d'on vaig treure aquesta recepta o si va ser algun d'invent d'aprofitament, però a casa l'hem fet vàries vegades als últims anys i ens ha solucionat uns quants dinars amb qüestió de pocs minuts. L'únic secret és utilitzar bons ingredients, unes faves que siguin tendretes i una bona llonganissa, nosaltres sempre d'Os de Balaguer ;)
Ingredients:
1 pot de faves cuites (aprox. 400 gr.)
2 talls de llonganissa fresca amb pebre
1 ceba
8 cullerades de salsa de tomàquet
sal, pebre i oli
Passos a seguir:
Tallem la llonganissa a trossos d'un parell de centímetres i la fregim en una paella amb una mica d'oli durant uns 4-5 minuts. Hi afegim la ceba trossejada i la coem a foc mig durant uns 15 minuts, fins que estigui transparent. Afegim les faves escorregudes i passades per aigua i la salsa de tomàquet. Salpebrem al gust i ho deixem al foc durant uns 5-8 minuts més.
Quan he llegit el nom de la recepta he pensat: 'carai l'Eva, que va congelar faves??' I m'encanta la idea de les faves cuites perquè justament fa 1 mes en vaig trobar a un super d'aquí i, amb l'emoció, en vaig omplir el rebost i encara no les he fet servir!! Faré la teva recepta!! M'encanta!
ResponEliminaPetons reina! I bona setmana!
Mmmm....un bon plat, sí senyora!Que bo! M'imagino el gustet.....
ResponEliminaPetonets, Eva!
Olga
Pocs ingredients però ben escullits i de qualitat... no es necessiten gaires coses per menjar bé, oi?!
ResponEliminaMiraré per faves cuites que no en trobem amb facilitat que no estiguin en conserva amb oli!
Petons
Palmira
Senzill i la mar de bo!
ResponEliminaUn bon plat que no triga gaire a estar llest. La llonganissa fresca amb pebre es molt bona.
ResponEliminaPetons.
Que bueno, un plato sencillo y rico con la longaniza tiene que dar un buen sabor a las habas.
ResponEliminaBesoss
Més fàcil no pot ser i quin platillo més bo queda! petons
ResponEliminaM'agrada...ràpid, bo i contundent! Una boníssima idea per un dia sense gaire temps per cuinar i molta gana...:)
ResponEliminaClara
Aquests són els plats que m'agraden: pocs ingredients i fàcil de preparar! I si fas servir producte de qualitat, tens un plat de luxe a taula en un moment! Petonets!
ResponElimina