11 de gener del 2016

Empanada gallega

Les empanades són ideals per un sopar informal, com a part d'un aperitiu, per berenar... i es poden farcir d'infinitat d'ingredients. Aquesta recepta se suma a les que ja podeu trobar al blog: l'empanada de xampinyons i ou, l'empanada de tonyina i l'empanada d'espinacs i gambes.






Ingredients (1 empanada petita):
1 massa per a empanada de la Cocinera
250 gr de tonyina en oli
200 gr de sofregit de tomàquet
1 pebrot vermell
sal, oli, pebre
pebre vermell de la Vera

Passos a seguir:
Tallem el pebrot a trossets petits i regulats i el fregim amb poc oli fins que estigui ben tendre. En aquest moment hi afegim la tonyina ben escorreguda i el sofregit, i ho coem tot fins que el tomàquet hagi reduït. Ho salpebrem i hi repartim també un bon polsim de pebre vermell de la Vera.

Preescalfem el forn a 200º. Estenem la massa per a empanada i hi repartim la mescla sobre una de les meitats, deixant una mica de marge per a tancar-la. La tancarem prement amb els dits i doblegant-la.

A la part central fem un forat d'aproximadament un centímetre, per tal que durant la cocció el vapor pugui sortir. Fornegem durant 20 minuts o fins que vegem que agafa un color daurat.

La podeu servir tèbia o freda, està bona de les dues maneres!

17 comentaris:

  1. Totes les empanades ens agraden però crec que la gallega té un punt de sabor extraordinari! Fa poc em van invitar unes amigues i en vaig portar una... tothom va quedar impressionat pel seu sabor i no van sobrar ni migues!!!
    Petons i molt bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. M'encanta l'empanada i sempre és un bon recurs per a troabdes d'amics o familiars oi???

    ResponElimina
  3. Boníssima a qualsevol hora, m'encanta aquesta empanada i, a més, la teva versió es fa en un moment. Prenc nota. Petons.

    ResponElimina
  4. A mi m'agraden les empanadas, jo crec que totes; la de tonyina es un clàssic que no cansa mai.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Mmmm les empanades m'agraden així que prenc nota de la recepta!! una abraçada

    ResponElimina
  6. Te ha quedado una empanada deliciosa querida amiga, y nada complicada. Mil besicos tesoro

    ResponElimina
  7. uau, quina pinta, Eva! M'encanten les empanades.

    ResponElimina
  8. Hola preciosa, feliz año!! Estamos a dieta, no? jajaja, bueno no importa, después de toda la semana a lechuguita nos podremos permitir una buena empanada con la pinta de la tuya!!
    Un besote y te deseo lo mejor para este año nuevo.

    ResponElimina
  9. Sóc súper fan de les empanades casolanes! Donen tant de joc! Infinitat de farcits, tants com la imaginació (i el sentit comú... xD) doni de sí! Aquesta té una pinta fantàstica! Genial per un sopar informal com bé dius! :D Petons!

    ResponElimina
  10. M'agraden molt les empanades i com tu dius, són ideals per als sopars informals. I si són casolanes...millor!!!!
    Petonets, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  11. M'encanten les empanades! i com dius accepten fer-les amb diferents farcits i sempre queden bones... ! petons

    ResponElimina
  12. Uhmmmm! Las empanadas están riquísimas, con casi cualquier relleno :-) Esta tuya tiene una pintaza genial. Y es de las facilitas. Buena idea para una cena rápida ^_^
    Un beso

    ResponElimina
  13. Una vegada, de tant en tant, un bon tall d'empanada com aquesta és el tuper que marxa cap a la uni ;-)
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  14. No es pot anar temptant al personal amb coses tan delicioses!! Aquesta empanada tallada en trossets per anar picant, com qui no vol la cosa.... desapareixeria en un tres i no res a casa meva! Me l'apunto a la teva salut! Un petonet!

    ResponElimina
  15. Holaaaaaa!!!! Que arribo tart per fer una piquedete??? Noltros en feim sovint de panades de tonyina. Ens encanta i dura dues segudes.
    Be, guapa, felç any nou!!! Muacks

    ResponElimina
  16. Qué pinta!! El relleno se ve jugoso y delicioso.

    Saludos!

    ResponElimina