Ingredients (1 empanada petita):
1 massa per a empanada de la Cocinera
250 gr de tonyina en oli
200 gr de sofregit de tomàquet
1 pebrot vermell
sal, oli, pebre
pebre vermell de la Vera
Passos a seguir:
Tallem el pebrot a trossets petits i regulats i el fregim amb poc oli fins que estigui ben tendre. En aquest moment hi afegim la tonyina ben escorreguda i el sofregit, i ho coem tot fins que el tomàquet hagi reduït. Ho salpebrem i hi repartim també un bon polsim de pebre vermell de la Vera.
Preescalfem el forn a 200º. Estenem la massa per a empanada i hi repartim la mescla sobre una de les meitats, deixant una mica de marge per a tancar-la. La tancarem prement amb els dits i doblegant-la.
A la part central fem un forat d'aproximadament un centímetre, per tal que durant la cocció el vapor pugui sortir. Fornegem durant 20 minuts o fins que vegem que agafa un color daurat.
La podeu servir tèbia o freda, està bona de les dues maneres!
Totes les empanades ens agraden però crec que la gallega té un punt de sabor extraordinari! Fa poc em van invitar unes amigues i en vaig portar una... tothom va quedar impressionat pel seu sabor i no van sobrar ni migues!!!
ResponEliminaPetons i molt bona setmana
Palmira
M'encanta l'empanada i sempre és un bon recurs per a troabdes d'amics o familiars oi???
ResponEliminaBoníssima a qualsevol hora, m'encanta aquesta empanada i, a més, la teva versió es fa en un moment. Prenc nota. Petons.
ResponEliminaA mi m'agraden les empanadas, jo crec que totes; la de tonyina es un clàssic que no cansa mai.
ResponEliminaPetons.
Mmmm les empanades m'agraden així que prenc nota de la recepta!! una abraçada
ResponEliminaTe ha quedado una empanada deliciosa querida amiga, y nada complicada. Mil besicos tesoro
ResponEliminauau, quina pinta, Eva! M'encanten les empanades.
ResponEliminaHola preciosa, feliz año!! Estamos a dieta, no? jajaja, bueno no importa, después de toda la semana a lechuguita nos podremos permitir una buena empanada con la pinta de la tuya!!
ResponEliminaUn besote y te deseo lo mejor para este año nuevo.
Sóc súper fan de les empanades casolanes! Donen tant de joc! Infinitat de farcits, tants com la imaginació (i el sentit comú... xD) doni de sí! Aquesta té una pinta fantàstica! Genial per un sopar informal com bé dius! :D Petons!
ResponEliminaM'agraden molt les empanades i com tu dius, són ideals per als sopars informals. I si són casolanes...millor!!!!
ResponEliminaPetonets, Eva!
Olga
No n'he fet mai! a veure si m'animo!!!
ResponEliminaM'encanten les empanades! i com dius accepten fer-les amb diferents farcits i sempre queden bones... ! petons
ResponEliminaUhmmmm! Las empanadas están riquísimas, con casi cualquier relleno :-) Esta tuya tiene una pintaza genial. Y es de las facilitas. Buena idea para una cena rápida ^_^
ResponEliminaUn beso
Una vegada, de tant en tant, un bon tall d'empanada com aquesta és el tuper que marxa cap a la uni ;-)
ResponEliminaPtnts
Glòria
No es pot anar temptant al personal amb coses tan delicioses!! Aquesta empanada tallada en trossets per anar picant, com qui no vol la cosa.... desapareixeria en un tres i no res a casa meva! Me l'apunto a la teva salut! Un petonet!
ResponEliminaHolaaaaaa!!!! Que arribo tart per fer una piquedete??? Noltros en feim sovint de panades de tonyina. Ens encanta i dura dues segudes.
ResponEliminaBe, guapa, felç any nou!!! Muacks
Qué pinta!! El relleno se ve jugoso y delicioso.
ResponEliminaSaludos!