Aquest cop puc opinar ja que vaig poder tastar-lo juntament amb altres companyes de feina, i totes vam coincidir en que estava molt bo i que baixava súper bé! A més és força fàcil de fer i és ideal per aquestes primeres calors, com a plat principal o únic, i també com a aperitiu si el tallem a trossets.
18 llesques de pa de motlle (sense crosta, podem comprar-lo amb crosta i tallar-la amb un ganivet)
maionesa
400 gr de tonyina en oli
tomàquet fregit
sal i pebre
per a decorar (al gust): olives, ou dur, enciam, pebrot (cru o escalivat)...
Passos a seguir:
Escorrem una mica la tonyina, la barregem amb tomàquet fregit (la quantitat de tomàquet és al gust) i salpebrem. Cl·loquem en una safata 6 llesques de pa de motlle (la safata al gust, rodona, quadrada, rectangular...) perquè faci de base, i l'untem amb maionesa. A sobre hi extenem la meitat de la barreja de tonyina i tomàquet.
I continuem amb una altra capa de pa, untem amb maionesa, fiquem la resta de la mescla i una última de pa també untada amb maionesa.
Ara ja només falta la decoració. Tallem l'enciam a trossets i el fiquem per sobre, i després anem repartint les rodanxes d'ou dur, el pebrot, les olives, etc, segons la imaginació de cadascú ;-)
* Podeu deixar el pastís fet del dia abans, perquè quedi ben esponjós i amerat de la mescla. Després només cal decorar-lo i servir.
Sens dubte és un bon plat a tenir en compte de cara al bon temps! jo no m'he resistit i ja l'he fet, més avall podeu veure'n la prova!! Qui més s'hi anima?? avui és dissabte i ben d'hora, sou a temps d'anar al súper i tenir un dinar d'allò més primaveral!!
PD. a la mescla de tonyina i tomàquet també podem afegir-hi una bosseta d'olives verdes trossejades, queda boníssim! Per fi m'he atrevit a fer-lo rodó, utilitzant un motlle desmontable, és molt més fàcil del que sembla!
és genial! l'esperava amb candeletes!
ResponEliminaJo també! Lo bo sempre es fa esperar ;P
EliminaBuenoooo que tampoc heu hagut d'esperar massa eh???!!! Com sou!! XD
EliminaFelictats!! al meu bloc tens un detall
ResponEliminaMoltes gràcies Dolors!! I enhorabona a tu també!!
EliminaAra que ve el bon temps aquests pastissos són genials! :D A casa els fem sovint pq estan boníssims! :)
ResponEliminaPetonets ^^
M'has agafat conectada!! doncs si, genials per aquest temps tan genial que està fent ;) Un petonet guapa!
EliminaMuchas gracias por tus buenos deseos hacia mi persona, y despues decirte que vaya pinta tiene tu receta, es uno de mis platos preferidos, tomo nota
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Quina pinta! Enhorabona pel bloc, i si et passes pel "Tot fet a casa" hi tens una sorpresa.
ResponEliminahttp://totfetacasa.blogspot.com.es/2013/05/he-rebut-un-premi.html
Una abraçada!
Hola Neus, ostres moltes gràcies!!! aquesta setmana estem de premis!!! un petó!
EliminaÉs ideal per l'estiu! Però ara que encara fa calor és un bon entrant i molt vistós.
ResponEliminaAmimeu-vos a fer, és molt bó!