Aquest any el grup de lectura que coordino viatja a Grècia i per això estic provant diferents propostes gastronòmiques de la cuina helena. L'ús de verdures fresques és una de les seves característiques, així com de la cuina mediterrània en general, i l'albergínia és una de les més repetides.
Aquest estofat d'albergínies és una delícia, no la fotografia no li fa justícia. Queden meloses i saboroses, així que segur que necessitareu una bona barra de pa al costat!
Ingredients (3-4 persones):
- 4 albergínies tallades en rodanxes
- 1 ceba tallada grossa
- 2 grans d'all
- 100 ml de vi negre
- 1 c/p de tomàquet concentrat
- 300 gr de tomàquet triturat
- sal i pebre negre mòlt
- julivert
- oli d'oliva
Passos a seguir:
Fiquem una mica d'oli d'oliva en una paella gran i sofregim les rodanxes d'albergínia fins que estiguin rosses. Les reservem sobre un paper de cuina absorvent.
Fiquem un bon raig d'oli en una cassola i hi sofregim la ceba, a foc lent, fins que comenci a daurar-se. Hi afegim els alls tallats a làmines i els sofregim un parell de minuts, moment en que incorporem les albergínies, el vi, els dos tipus de tomàquet, el julivert picat, i la sal i el pebre al gust. Ho removem amb cura de no trencar les albergínies i ho coem uns 15 minuts a foc baix.
Passat aquest temps afegim una mica més d'oliva d'oliva, removem amb cura i cuinem 10 minuts més. Ja ho tenim llest per servir, es pot menjar com a acompanyament o simplement amb una mica de pa, si el feu repetireu segur!
** Recepta extreta de: Cocina griega / María Zannia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada