Recentment m'han entrat ganes de provar la cuina libanesa i siriana, i com que a la zona de Lleida no tenim restaurants d'aquestes característiques quan he vist aquesta recepta en una de les revistes que estava fullejant m'ha faltat temps per fer-la.
La muhammara és una crema de pebrots vermells i nous originària de Síria. És una recepta molt fàcil de fer que se suma a les altres propostes de patès vegetals que podeu trobar al blog.
Ingredients:
- 75 g de nous pelades
- 40 g d'oli d'oliva verge
- 230 gr de pebrot vermell escalivat
- 1 o 2 grans d'all
- 1 c/s de mel
- 1/2 de c/p de flocs de caiena
- 1/4 de c/p de pebre vermell en pols (pimentón de la Vera)
- 1/2 de c/p de comí mòlt
c/p: cullereta de cafè
c/s: cullera sopera
Passos a seguir (tradicional):
Posem les nous en un bol, les cobrim d'aigua i les deixem hidratar durant 1 hora.
En un recipient hi fiquem l'oli d'oliva i el reservem. Al got de la batedora de mà hi fiquem el pebrot escalivat, les nous hidratadas i escorregudes, la mel, els flocs de caiena, el pebre vermell i el comí. Triturem bé i anem afegint l'oli a poc a poc, perquè la mescla emulsioni.
Reservem a la nevera fins a l'hora de servir. Ho podem acompanyar amb bastonets de pa i/o palets de verdures variades.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem les nous en un bol, les cobrim d'aigua i les deixem hidratar durant 1 hora.
Posem un recipient sobre el vas de la Thermomix i hi pesem l'oli. El reservem. Al vas hi fiquem el pebrot escalivat, les nous hidratadas i escorregudes, la mel, els flocs de caiena, el pebre vermell i el comí i triturem 10 seg / vel 10. Tot seguit programem 1 min / vel 3 i mentre dura el programa anem afegint l'oli a poc a poc, perquè la mescla emulsioni.
Reservem a la nevera fins a l'hora de servir. Ho podem acompanyar amb bastonets de pa i/o palets de verdures variades.
** Recepta extreta de: Cookidoo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada