Com costa tornar a agafar el ritme després de les vacances... més d'un mes sense publicar i avui perquè gairebé m'hi obligo. Tot i que tinc algunes receptes pendents de l'estiu començo amb un cóc de llet evaporada que va tenir força èxit a Instagram i que vaig fer per gastar un pot de llet evaporada que estava a punt de caducar.
La veritat és que ens va agradar molt el cóc, així que aquí us deixo la recepta.
Ingredients:
4 ous
230 gr de sucre
70 gr d'oli de girasol
1 cullerada petita d'essència de taronja
200 gr de llet evaporada
250 gr de farina
12 gr de llevat químic
un pessic de sal
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 170º amb calor a dalt i baix.
Separem les clares i els rovells. En un bol fiquem la llevat evaporada i el sucre i ho batem durant uns 5 minuts. Sense deixar de batre afegim els rovells, l'oli i l'essència. Tot seguit incorporem la farina tamisada i el llevat i ho batem just per integrar-ho.
En un altre bol muntem les clares a punt de neu afegint el pessic de sal.
Les afegim al bol on tenim la crema i les integrem amb moviments envoltants.
Greixem un motlle (jo he utilitzat de 20 cm perquè quedés alt, però pot fer-se en un de més gran sense problemes, només caldrà restar temps de cocció), hi repartim la mescla i fornegem durant uns 45-50 minuts.
Un cop fora del forn deixem refredar el cóc sobre una reixeta.
** Recepta adaptada de: Webos fritos
ResponEliminaEva; Que esponjós que es veu... mmm.. nyam nyam...¡¡
Salutacions i benvinguda de nou Eva¡¡ ;O)
ResponEliminaEva; Que esponjós que es veu... mmm.. nyam nyam...¡¡
Salutacions i benvinguda de nou Eva¡¡ ;O)
Sempre costa agafar el ritme després de les vacances! Ànims! quina bona pinta el coc es beu super esponjós. una abraçada
ResponEliminaYo creo que ya no voy a ser capaz de coger el ritmo nunca, jaja. Delicioso bizcocho!
ResponEliminaUn besazo
Mai he probat la llet evaporada, però amb la pinta que fa aquest coc li deu anar molt bé!!
ResponEliminaÁnims amb la tornada! Clara
Sí que costa tornar a agafar el ritme...sí! Però tu tornes amb un molt bon cóc!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Un cóc impresionnant, ben alt i amb pinta molt flonjosa! Segur que la meva llet evaporada tampoc li falta molt per caducar... quina excusa més bona, oi?!
ResponEliminaPetons
Palmira
Ni ho diguis...jo crec que no l´agafaré mai el ritme. Potser en falta un tros d'aquest bescuit. Que per cert tinc una llet evaporada morta de riure a la nevera.
ResponEliminaQuina pinta més bona!! I tan esponjós!! És un pecat que això pugui engreixar, he,he!!!.. NO cuino habitualment amb llet evaporada..però veient els resultats m'animaré a provar-la! Petonets!
ResponEliminaTens tota la raó...tornar a la rutina costa un piló...! Però un cóc d'aquests segur que ajuda moltíssim! Petonarros!
ResponElimina