Pàgines

13 de gener del 2015

Pebrots farcits d'arròs i pernil

Últimament la cosa va de piquillos... quan me'n van sobrar del rotlle de piquillos farcit de formatge, nous i ruca vaig fer una amanida de piquillos i avui he acabat els que tenia al rebost fent-los farcits d'arròs i pernil.

Ahir a la biblioteca van tornar una revista de cuina i distreta vaig fullejar-la i vaig veure aquesta recepta, em va fer tan goig que avui l'he adaptat una mica al que tenia i quí els teniu, ens han encantat.




Ingredients (4 persones):
300 gr d'arròs rodó
700 ml de brou de pollastre
1 ceba
2 grans d'all
16 pebrots del piquillo **
1 polsim de safrà
1/2 culleradeta de pimentó de la Vera
100 gr de quadrets de pernil salat
oli, sal i pebre
formatge ratllat o mozzarella

** a mi m'ha sobrat arròs després de farcir-los, però us el podeu menjar sol que està boníssim o bé fer un llit als pebrots com he fet jo.

Passos a seguir:
Piquem ben feins la ceba i els alls, i els fiquem en una paella o cassola baixa a sofregir amb una mica d'oli durant 5 minuts. Incorporem l'arròs, el salpebrem i el torrem durant 1 minuts sense deixar de remoure'l.
Empolvorem amb el pimentó i el safrà i ho banyem tot amb el brou ben calent, a punt d'ebullició.
Deixem coure a foc mig-baix durant 17 minuts.
Un cop cuit afegim el pernil salat, barregem i omplim els pebrots que haurem escorregut prèviament.
Fiquem els pebrots en una safata de forn, els cobrim amb una mica de formatge i els fornegem durant 5 minuts a 200º.

Bon profit!!



19 comentaris:

  1. Si que tenen bona pinta, el bon gustet que dona el pernil i també el safrà m'agraden molt.
    Petons.

    ResponElimina
  2. ha de quedar un arròs molt gustós, i servit d'una forma molt original i vistosa.

    ResponElimina
  3. Quina bona idea!! es mengen amb els ulls!!

    ResponElimina
  4. Quina pinta quina pinta... i amb aquest farcit... Moltes vegades quan miro distreta una revista "de fa temps" surten meravelles com aquesta.
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Ostres doncs té una pinta boníssima!! M'encanta la idea, així que me l'apunto! Amb aquesta foto m'entra una salivera... que bo!!

    Una abraçada bonica!!

    ResponElimina
  6. Té una pinta bonísssima!! Els pebrots del piquillo van de meravella per donar voltes a la imaginació! Segur que vareu gaudir! Molts petonsss!

    ResponElimina
  7. Els prebes vermells jo els sol fer farcits de gambes, mai no ho he probat amb arros i pernil. Segur que estàn increibles. Una abraçada

    ResponElimina
  8. Mmmmm l'estil que a mi m'agrada...deuen estar boníssims, a veure si m'animo a fer-los!
    Anna

    ResponElimina
  9. Original de veritat! Quin ritme que portes reina!! Quina enveja! :)
    Petons

    ResponElimina
  10. Caramb, si que tenen bona pinta aquets pebrots!!!

    ResponElimina
  11. Doncs amb la pinta q fa aquest plat, tant de bo no s'acabin mai els pebrots. Ptonets

    ResponElimina
  12. Mmm... els piquillos m'encanten! això ho hauré de provar

    ResponElimina
  13. M'encanten els piquillos. Aquí a Holando només trobo uns turcs pero no tenen el mateix sabor que els espanyols.
    petons

    ResponElimina

  14. Eva; Sembla el corn de l'abundància... que bé, bo i senzill de fer¡¡
    Una abraçada Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  15. Brutals, me n'emporto un parell per demà dinar. Bona setmana.

    ResponElimina
  16. Bons, molt bons!!!!! Els piquillos són tan versàtils.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  17. que bons els pebrots farcits...i amb aquest arrós encara més!! :p petons

    ResponElimina
  18. Haces bien en aprovechar todo lo que tienes en la despensa, no hay que desperdiciar nada. Nunca he hecho pimientos rellenos de arroz, pero estoy segura de estarán riquísimos, el plato tiene una pinta divina, me encanta!

    Saludos!

    ResponElimina