Pàgines

22 de novembre del 2018

Canelons de pernil i palets de cranc

No sóc una gran fan dels canelons tradicionals de carn. Sempre m'han agradat més els d'espinacs o els de peix, que a més porten molta menys feina! Els que us porto avui no són ni uns ni altres, sinó una alternativa fàcil i econòmica ideal per al dia a dia.

Us animeu a fer-los?





Ingredients (4 persones):
12 plaques de canelons
1/2 ceba
orenga
200 gr de palets de cranc
50 gr de pernil dolç a daus
100 gr de iogurt grec
400 gr de salsa de tomàquet
50 gr de formatge ratllat
oli d'oliva
sal

Passos a seguir:
Seguint les instruccions del fabricant coem les plaques dels canelons.
Tallem la ceba a trossos petits i els palets de cranc en juliana.
En  una paella amb una mica d'oli sofregim la ceba durant uns 4-5 minuts, hi afegim la carn de cranc i el pernil i continuem sofregint un parell de minuts més. Retirem del foc i esperem a que estigui a temperatura ambient, moment en què hi afegim el iogurt, una mica de sal i orenga i ho integrem tot bé.
Escalfem el forn a 200º mentre fem el muntatge dels canelons. Fiquem les làmines esteses sobre un drap de cuina net, hi repartim el farciment i els enrotllem. Cobrim el fons d'una safata de forn amb la meitat de la salsa de tomàquet, repartim els canelons per sobre i els cobrim amb la resta de tomàquet i el formatge ratllat.
Els fornegem durant 15-20 minuts i els servim.

** Recepta extreta de: Revistra Cocina fácil.

4 de novembre del 2018

Ceba morada marinada

Avui us porto una recepta exprés, una ceba morada marinada que es fa prepara 5 minuts i que pot acompanyat  una gran varietat d'àpats ja que és súper versàtil. Per fer-la necessitem un pot hermètic i molt pocs ingredients... us animeu?




Ingredients:
1 ceba morada mitjana
130 gr d'oliva d'oliva verge extra
30 ml de vinagre de vi negre
1 cullerada gran d'orenga seca
1 cullerada petita rasa de sal

Passos a seguir:
Pelem la ceba i la tallem a làmines ben fines, com més millor. Les fiquem dins d'un pot de vidre hermètic i hi afegim l'oli, el vinagre, l'orenga i la sal. Mesclem una mica i tapem. Deixem marinar un mínim de 2 hores abans de menjar.

Aquesta ceba s'ha de conservar fora de la nevera i dura aproximadament una setmana. La podeu utilitzar per acompanyar carn/peix a la planxa, per afegir-la a amanides, per ficar-la sobre una torrada d'alvocat... teniu més idees?

** Recepta extreta de l'IG de @tengounplanbeatriz