Pàgines

11 d’agost del 2019

Gaspatxo de meló

Sóc de les que no vaig provar el gaspatxo fins ben grandeta, però un cop provat s'ha quedat a casa com a recepta estrella de l'estiu.

Ens agrada tant la versió tradicional com altres variants com el gaspatxo de paraguaians, el gaspatxo de remolatxa, el gaspatxo de meló i poma o el gaspatxo de síndria. El meu preferit és el de paraguaians, però veieu que n'hi ha per tots els gustos!

Avui toca provar el de meló, fruita de temporada.






Ingredients (6-8 racions):

850 gr de tomàquets pera madurs
400 gr de polpa de meló
150 gr de pebrot vermell
100 gr de ceba tendra
1 gra d'all
2 c/c de sal
30 gr de suc de llimona
50 gr d'oli d'oliva
250 gr d'aigua molt freda

opcional: trossets de meló per decorar

Passos a seguir (Thermomix):

Posem al vas els tomàquets partits per la meitat, el meló, el pebrot i la ceba trossejats, el gra d'all sense el germen, la sal, el suc de llimona i l'oli. Triturem 4 min / vel. 10.

Afegim l'aigua i emulsionem 1 min / vel. 10. Reservem a la nevera fins al moment de servir.


Passos a seguir (tradicional):

Pelem els tomàquets, els partim en dos o tres trossos i els fiquem en un recipient on afegim la resta d'ingredients trossejats. Triturem fins a obtenir una crema ben fina, i la reservem a la nevera per tal de servir-la ben freda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada