I si a vosaltres tampoc us agraden o voleu tenir més opcions a triar, mireu aquestes idees de patès i dips vegetals.
Ingredients:
3 alls rostits*
400 gr de cigrons cuits
60 gr d'aigua
15 gr de suc de llimona
40 gr de llavors de sèsam torrat (o 1 c/s de tahini)
1/2 c/c de sal
flocs de bitxo (opcional, és el nostre toc i ens encanta)
30 gr d'oli d'oliva
pebre vermell mòlt
* veure Hummus de mongetes blanques
Passos a seguir (tradicional):
Posem al vas els alls, els cigrons, l'aigua, el suc de llimona, el sèsam torrat (o tahine si la batedora no és molt potent), la sal, l'oli d'oliva i un polsim de flocs de bitxo i triturem bé fins a obtenir una textura fina i cremosa.
Servim en un plat o bol, amb un raig d'oli d'oliva i una mica de pimentó vermell per sobre.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas els alls, els cigrons, l'aigua, el suc de llimona, el sèsam torrat, la sal i l'oli d'oliva i un polsim de flocs de bitxo i triturem 30 seg / vel progressiva 5-10.
Amb l'espà tula abaixem el que hagi quedat a les parets cap al fons i tornem a triturar 30 seg / vel progressiva 5-10.
Servim en un plat o bol, amb un raig d'oli d'oliva i una mica de pimentó vermell per sobre.
El rei dels dips! El més important és trobar el punt just de sal, llimona, sésam,... Però quan es consegueix és genial!
ResponEliminaUna abraçada ben forta, nosaltres tanquem cuina fins al Setembre que toquen vacances tot i que no sabem ben bé com serà n!
Bon cap de setmana,
Palmira