Aquests muffins salats són una espècie de pastissets, quiches o truites, ja que no porten cap base però estan fets amb ou. Són ideals com a acompanyament, com a aperitiu o per sopar, una proposta força similar al Pastís d'espinacs i pebrot verd que vam cuinar vàries vegades aquest estiu, però en format individual.
Ingredients (9 unitats):
- 300 gr d'espinacs
- 1 ceba
- 100 gr de xampinyons
- 2 ous
- 250 ml de llet evaporada
- oli d'oliva
- pebre i sal
Passos a seguir:
Netegem els espinacs, els escorrem bé i els trossegem i reservem. Netegem els xampinyons, els laminem i reservem. Pelem la ceba, la piquem petita i la sofregim en una paella amb una mica d'oli durant uns 15 minuts, fins que estigui ben cuita.
Hi afegim els xampinyons, els saltegem cinc minuts i afegim els espinacs, salpebrem i coem tot durant 3 o 4 minuts més. Fiquem aquesta mescla en un colador perquè s'escorri bé, podem ajudar-nos fent pressió amb una cullera perquè quedi el més seca possible.
Escalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix. Batem els ous i la llet evaporada, hi afegim la mescla d'espinacs i xampinyons i omplim un motlle de magdalenes prèviament greixat.
Fornegem durant 25 minuts o fins que al clavar una agulla al centre d'un muffin aquesta surti neta. Un cop fora del forn els deixem temperar dins del motlle i després els desmotllem i servim, tebis o calents.