Pàgines

18 de gener del 2021

La camamilla: com preparar-la 12 vegades

La recol·lecció de la camamilla ha estat associada a Linyola (Pla d'Urgell) des del segle XIX. Recentment han anat sortint iniciatives per posar-la de relleu, com la Fira de la Camamilla o l'elaboració de diferents productes fets amb aquesta planta: infusions Tegust o licor de camamilla d'Elixirs de Ponent.

Corria l'any 2018 quan la Susanna, la Glòria i jo, tres linyolenques, vam acceptar la proposta de col·laborar amb la Fira de la Camamilla preparant receptes amb aquesta planta. 

D'allí va sorgir la idea de publicar les nostres receptes en un llibre de petit format de la col·lecció "Productes de Mercat" de SD edicions, que ha vist la llum aquesta setmana sota el títol La camamilla: com preparar-la 12 vegades. 






La col·lecció compta amb 71 llibrets publicats, alguns de cuiners reconeguts i altres de persones aficionades a la cuina com nosaltres. Les receptes que hi podreu trobar són les següents:

  • Lassi de mango amb caviar de camamilla
  • Iogurt de fruita amb gelea de camamilla
  • Pannacotta de camamilla
  • Tiramisú de camamilla
  • Pastís de formatge amb gelea de camamilla
  • Columnes de formatge i camamilla
  • Cóc d'espelta i camamilla
  • Magdalenes de sègol amb poma de Lleida i camamilla de Linyola
  • Perletes de xocolata amb licor de camamilla
  • Bombons amb cor de camamilla
  • Licor de camamilla de Linyola

El llibre té un pvp de 6,95€ i es pot trobar a les llibreries a partir d'avui mateix.

Com diu Àlex Mases al pròleg "confiem que us sigui plaent i gustós, i us animo a compartir-ne els resultats en bona companyia i a fer créixer entre tots i totes l'estima per un dels productes de la terra".




8 comentaris:

  1. Moltes felicitats per aquest projecte ! I molt éxit a la col.leció!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Ara també per aquí...moltes felicitats! Ha de ser un goig i satisfacció molt grans la publicació d'un llibre! Em fa molt contenta i m'alegra molt el teu èxit!
    Una abraçada enorme,
    Olga

    ResponElimina
  3. Nueva suscriptora en tu página!!! me encanta lo que subes.

    ResponElimina
  4. tus publicaciones , me son de gran ayuda.Muchas gracias. Un saludo

    ResponElimina
  5. Me gusta mucho este blog Te explicas perfectamente, cada semana estoy atenta para ver si subís contenido nuevo.

    ResponElimina
  6. Qué rico!!! solo de verlo ya me apetece comermelo ;)

    ResponElimina
  7. DIOS!!! nada más ver esta receta me ha entrado por los ojos, ya lo creo que estarían Buenas, es que se ven espectaculares, en mi casa no podrías hacer fotos jaja...Besss

    ResponElimina