Pàgines

7 de febrer del 2021

Melindros

Els melindros són unes pastes allargades i amb les puntes arrodonides, una mica tous i esponjosos, i ideals per acompanyar una bona tassa de xocolata. Un clàssic de la rebosteria catalana que et transporta a la infància. 

Aquestes últimes setmanes, passat un 2020 molt 2020 i un inici de 2021 que segueix la mateixa dinàmica, deixo que el petit de casa triï l'esmorzar del diumenge per fer-lo un moment especial. 

Aquesta setmana la petició ha estat xocolata amb melindros, així que això he fet!




Ingredients (24 unitats aprox.):

  • 4 ous (utilitzarem 3 rovells i 4 clares)
  • 85 gr de sucre (35 gr per les clares i 50 gr pels rovells)
  • 80 gr de farina 
  • 20 gr de farina de blat de moro (Maizena)
  • sucre llustre

Passos a seguir:

Separem les clares dels rovells. 
En un bol muntem 3 clares amb 35 gr de sucre fins que agafin el punt de neu. Reservem.

Tot seguit muntem 2 rovells amb l'ou sencer i els 50 gr de sucre que queden. Incorporem aquesta mescla a les clares muntanes i ho mesclem suaument amb moviments envoltants, evitant que s'abaixi.

Sense acabar d'integrar del tot els rovells a les clares anem incorporant les farines passades prèviament per un tamís, i seguim remenant amb moviments suaus i envoltants fins a obtenir una massa homogènia.

Folrem un parell de safates amb paper de forn. Col·loquem una broqueta grossa i llisa en una màniga pastissera, l'omplim amb la massa i dibuixem sobre el paper tires d'uns 10 centímetres de llarg.

Empolvorem els melindros amb sucre llustre i els coem a 190º durant 7 minuts, és important no passar-se de cocció. Els deixem refredar sobre una reixeta perquè no agafin humitat, i un cop a temperatura ambient els podem desenganxar del paper i consumir o guardar.

Perquè es conservin tous es poden posar dins d'una bossa de plàstic tancada, guardada en un lloc fresc i sec. També congelen perfectament per si en voleu fer més i tenir a punt un segon esmorzar en un tres i no res ;-)


** Recepta extreta de: Vilas, Albert. Les receptes del calendari pastisser. Cossetània edicions, 2017. 978-84-9034-573-3.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada