Pàgines

17 de maig del 2021

Pastís de pastanaga {Carrot cake}

El dissabte passat, a última hora de la tarda, vaig pensar en preparar unes postres per l'endemà. Mirant què podia fer i què tenia a la nevera vaig acabar preparant un pastís de pastanaga. L'havia fet un cop fa un parell d'anys i ens va encantar, així que aquest cop no deixo passar l'oportunitat de compartir-lo amb tots vosaltres.




Ingredients:

  • 120 gr de sucre
  • 10 tires de pell de taronja (sense la part blanca)
  • 400 gr de pastanagues
  • 4 ous
  • 200 ml d’oli d’oliva suau
  • 250 gr de farina
  • 2 c/c rases de bicarbonat
  • 2 c/c rases de llevat químic
  • 1’5 c/c de canyella mòlta
  • ¼ c/c de nou moscada mòlta
  • ¼ c/c de sal

Per la cobertura:

  • 200 gr de formatge en crema tipus Philadelphia
  • 1 c/c d’estèvia pura en pols

Per decorar (opcional): ametlles laminades


Passos a seguir (Thermomix):

Escalfem el forn a 180º. Greixem amb mantega un motlle desmuntable d’uns 22-24 cm. 

Posem el sucre i la pell de taronja al vas i programem 20 seg / vel 10. Afegim els ous i l’oli i mesclem 30 seg/vel 5.

Incorporem la farina, el bicarbonat, el llevat, la canyella, la nou moscada i la sal i mesclem 3 seg/vel 6. Acabem de mesclar amb l’espàtula i bolquem la massa al motlle. 

Fornegem durant 60 minuts i un cop fora del forn deixem el pastís dins del motlle durant 20 minuts i després el desemmotllem sobre una reixeta. 

Netegem i assequem el vas per preparar la cobertura. Per fer-la fiquem el formatge i l’estèvia dins del vas i programem 10 seg / vel 5. Un cop el pastís estigui fred el cobrim amb la cobertura i el decorem, opcionalment, amb unes ametlles laminades.

El reservem a la nevera fins al moment de servir.


Passos a seguir (tradicional):

Escalfem el forn a 180º. Greixem amb mantega un motlle desmuntable d’uns 22-24 cm. 

En un bol posem el sucre, la ratlladura de la pell d’una taronja, els ous i l’oli i ho mesclem amb l’ajuda d’unes varetes manuals o elèctriques. 

Hi incorporem la farina, el bicarbonat, el llevat, la canyella, la nou moscada i la sal, ho integrem bé i bolquem la massa al motlle. 

Fornegem durant 60 minuts i un cop fora del forn deixem el pastís dins del motlle durant 20 minuts i després el desemmotllem sobre una reixeta. 

Per preparar la cobertura fiquem el formatge i l’estèvia en un bol i ho mesclem bé. Un cop el pastís estigui fred el cobrim amb la cobertura i el decorem, opcionalment, amb unes ametlles laminades.

El reservem a la nevera fins al moment de servir.


** Recepta adaptada de: Cookidoo.

1 comentari:

  1. El carrot cake sempre agrada molt, i més amb la seva cobertura!
    Perfecte per un bon berenar de diumenge!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina