22 de novembre del 2015

Galetes salades de sèsam i parmesà

Les galetes salades són un aperitiu d'allò més bo, i en el meu cas, si porten formatge tenen l'èxit assegurat! Fa temps vaig publicar unes galetes de formatge de sabor suau, fetes amb quesitos, força diferents de les que us porto avui, de sabor intens.

Amb quines us quedeu?






Ingredients:
170 gr de mantega a temperatura ambient
125 gr de formatge parmesà ratllat
125 gr de farina
80 gr de farina integral
4 cullerades soperes de llavors variades (lli, rosella, sèsam...)
1 cullerada sopera de sucre morè
1/2 cullerada petita de llevat químic
1/4 cullerada petita de sal

per decorar: 2 cullerades soperes de llavors de sèsam

Passos a seguir:
En un bol batem la mantega, el parmesà, les llavors variades i el sucre morè. Afegim les dues farines, el llevat i la sal i treballem fins a obtenir una massa homogènia, podem ajudar-nos d'uns ganxos de pastar o fer-ho amb les mans sobre el mostrador net.

Donem forma de bola, l'emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera durant aproximadament 1 hora.

Un cop passat aquest temps enfarinem el mostrador i amb l'ajuda d'un corró estenem la massa fins a obtenir un gruix d'uns 5 mil·límetres. Tallem les galetes amb la forma que preferim i les anem deixant una mica separades sobre un parell de safates folrades amb paper de forn. Repartim per sobre les llavors de sèsam i premem una mica amb les mans per tal que s'enganxin.

Preescalfem el forn a 180º i fornegem durant 12-14 minuts o fins que estiguin daurades. Les deixem refredar sobre una reixeta i un cop fredes les conservem en una caixa de llauna, si en sobra alguna...

Recepta extreta de: Pastelite

12 comentaris:

  1. Yo creo que no sobraría ninguna, así que no me haría falta guardarlas. Me encantan!! Te las copio para hacerlas en breve, ya te contaré. Tienen una pinta fabulosa!!
    Un beso guapísima, que tengas una semana estupenda.

    ResponElimina
  2. Boníssimes Eva! :) Jo, encara que publico molt dolç, quan tinc un moment baix necessito sal com les cabres! jajaja Aquestes galetes han de ser tot un punt!
    Petons reina

    ResponElimina
  3. Sé per experiència que a casa no en sobraria cap de galeta :o)
    A casa també ens agraden molt i sempre em donen la sensació que fan d'un aperitiu normalet un moment especial...
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  4. Si que han d'estar bones!! abans a l'aperitiu se'n posaven de galetes salades, bé, suposo que ara també, però no tinc costum, fetes a casa han d'estar super bones! petó

    ResponElimina
  5. Tinc alguna recepta semblant a la llista de pendents i es que deuen estar molt bones. Vindràn bé per les properes festes.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Segur que són delicioses! Saps què? trobo que serien ideals per picotejar en alguna gastrotrobada que hagis de fer aviat....Tinc moltes ganes que ens veiem dissabte! Un petonet, maca!

    ResponElimina
  7. He de dir que aquesta recepte la vaig fer una vegada a casa i ens varen encantar però no la tenc documentada i ja m'en haví oblidat d'ella. Son unes galletes boníssimes, perfectes per aperitio o per berenar. Muaks

    ResponElimina
  8. Mmmmmm....jo quasi que em quedo amb aquestes, les de parmesà!!! Què bones han de ser!!
    Petons i...fins dissabte!
    Olga

    ResponElimina
  9. Siempre son bien recibidas estas galletas, vamos que no queda ni una.
    peto

    ResponElimina
  10. Jo b quedo amb aquestes... Formatge, formatge heheh!!!
    Fins aviat!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  11. Jo tot el que siguin galetes i formatge...èxit assegurat!!! Un bon aperitiu sense dubte!!!
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina