25 d’agost del 2024

Fideus a la cassola

Amb la baixada de temperatures que hem tingut avui m'han entrat ganes d'estar-me una estona a la cuina i, improvisant amb el que tenia, he fet aquests fideus a la cassola amb llonganissa.

És el primer cop que faig aquest plat típic de la gastronomia catalana, i l'he fet una mica a ull, així que abans que se m'oblidi l'escric tant per guardar-la al meu receptari com per compartir-la amb vosaltres. 




Ingredients (2-3 persones):

  • 250 g de fideus gruixuts
  • 1 ceba
  • mig pebrot vermell
  • 1 pebrot verd italià
  • brou de verdures
  • llonganissa fresca
  • oli, sal i pebre vermell de la Vera (picant i dolç)

Passos a seguir:

Tallem la ceba i els pebrots a talls petits. Cobrim el fons d'una cassola amb oli d'oliva i sofregim les verdures a foc lent. Quan estiguin gairebé cuites hi afegim sal al gust i mitja culleradeta de pebre vermell de la Vera picant i mitja més de dolç i la llonganissa tallada a trossos de mossegada. Fiquem el foc més fort i remenem uns minuts fins que estigui cuita i amb color pels dos costats.

Afegim els fideus, remenem, i cobrim amb el brou. Coem a foc mig el temps que indiqui el fabricant de la pasta. Quan quedin uns minuts per finalitzar la cocció podem provar i rectificar de sal si fa falta.

Un cop passat el temps de cocció servim de forma immediata.

Bon profit!