Pàgines

8 d’abril del 2013

Croquetes d'avena / civada

Fa temps vaig comprar un paquet de flocs d'avena per a fer unes galetes una mica "light" que van resultar ser força bones i que he repetit vàries vegades, però tenia ganes de fer alguna altra cosa amb aquest cereal ja que és força recomanable la seva ingesta. Si en voleu saber més, no us perdeu aquest article de Ets el que menges, un blog sobre nutrició molt interessant.

Així que navegant per la xarxa vaig veure una recepta de croquetes d'avena que em va cridar l'atenció i buscant i buscant vaig adaptar-ne vàries per fer la que us explicaré a continuació ;)

Ingredients (aprox. 40 croquetes):
2 tasses (tamany café amb llet) de flocs d’avena (cal posar-les a remull durant 2 hores)
1 ceba gran
1 pebrot vermell
50 gr d’olives negres sense pinyol
1 ou
3 cullerades grans de formatge ratllat
Orenga, sal i pebre
Pa ratllat
Oli per fregir




Passos a seguir:
Tallem la ceba i el pebrot a trossets força petits i els sofregim en una paella fins que quedin ben tendres. Ho retirem del foc i hi afegim les olives, el formatge, els condiments al gust (sal, orenga i pebre, encara que podem utilizar-ne altres), els flocs d’avena escorreguts i l'ou batut. Barregem bé per integrar tots els ingredients.
El següent pas ja és anar donant forma de croquetes a la massa que hem obtingut. Jo només vaig passar-les pel pa ratllat ja que la massa tenia ou suficient per no haver d’afegir-ne més.
Per fer-ho només cal agafar una cullera de massa, tirar-la al pa ratllat i donar-li forma mentre l’arrebossem.
Fiquem les croquetes en una safata per tal de congelar-les i cuinar-les quan ens vinguin més de gust.
Es poden fregir directament congelades, cosa que facilita que no es desfacin.




El sabor d’aquestes croquetes vegetals ens va sorprendre gratament, la veritat és que no vam trobar a faltar el pollastre, el pernil, el bacallà o el que sigui, perquè están realment molt sabroses. Algú s'hi anima? ;)

Ho han fet...

Judith
Gemma
Montse

10 comentaris:

  1. A veure si és veritat! Crec que t'encantaran!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que potser ho dubtaves?? hehe
      (foto penjada ;))

      Elimina
    2. Mmmmm ara en menjaria una tapeta!!!
      Què al han quedat??

      Elimina
    3. Boníssimes!! i jo tampoc m'esperava que tinguessin tant gust :)) Crec que serà una recepta que la faré sovint!

      Elimina
  2. Fan molt bona pinta i a més semblen súper fàcils de fer! Les poso a la llista de receptes per fer!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma, si, fes-les! t'agradaran! són com les que vam menjar al vegetarià l'últim cop que vam anar-hi (o similars, vaja!) ;-)

      Elimina
  3. Unas croquetas diferentes y bien sanitas, tomo nota¡
    Un beso, Teresa

    ResponElimina
  4. Caram, que bones! M'encanten les croquetes casolanes. Han de ser bones, amb civada!

    ResponElimina