I com a curiositat... ha estat el primer cop a la vida que compro llet condensada ;-).
Anem per la recepta!
Ingredients (per a 8 persones):
Per la base:
150 gr. de galetes triturades (sense gluten si és per a celíacs)
100 gr. de mantega tova
Pel pastís:
300 ml de nata per montar
3 llimes (el suc i la pell ratllada)
400 gr de llet condensada
Passos a seguir:
Per a la base del pastís barregem les galetes triturades amb la mantega, formem una pasta i la fiquem al fons d'un motlle desmontable prèviament greixat, prement-la una mica amb una cullera o un vas. Guardem el motlle a la nevera.
Per fer la crema de llima muntem la nata en un bol gran, i hi afegim la pell ratllada de les llimes i la llet condensada, barrejant-ho suaument. Després hi afegim gradualment el suc de les llimes i ho aboquem al motlle, sobre la base de galetes.
Ho fiquem al congelador durant almenys 4 hores. Jo vaig tenir-lo pràcticament 24 hores, perquè vaig fer-lo d'un dia per l'altre.
Un cop congelat desmotllem i ho decorem, jo he utilitzat unes rodanxes de llima tallades ben finetes.
Cal treure'l del congelador 30 minuts abans de servir, o deixar-lo 1 hora a la nevera.
L'original l'he vist a: Lewis, Sara. 200 recetas para postres. Barcelona: Blume, 2010.