Aquesta recepta vaig veure-la fa molt temps en un vídeo de l'Isasaweis i va ser veure'l i fer-la. Encara que llegint l'explicació us pugui semblar una mica complicat, mireu el vídeo que us deixo al final i veureu que està xupat! A veure què us sembla.
Ingredients:
400 gr de farina
150 ml de llet
3 rovells d'ou
50 gr de mantega
1 sobre de llevadura seca de panaderia (ull! no es la Royal!)
1 cullerada (postre) de sal
llesques de formatge (algun que sigui gustós)
llesques de pernil o pavo (jo he utilitzat pavo brasejat)
Passos a seguir:
Agafem un bol gran i hi fiquem la mantega desfeta, els tres rovells, la llet tèbia, 1 cullerada de sal, la farina i el sobre de llevat. Comencem a remenar amb una cullera de fusta fins que la massa vagi agafant cos i poguem treballar-la amb les mans. L'hem de treballar fins que hagi absorvit tota la farina i no s'empegui a les parets del bol. Un cop llesta la massa, la tapem amb un drap i la deixem llevar durant una hora i mitja.
Passat aquest temps i amb l'ajuda d'un corró, estenem la massa sobre un paper de forn donant-li forma rectangular, la cobrim amb les llesques de formatge i pavo i l'enrotllem per la part més ampla. Un cop fet li donem forma de corona i enganxem les puntes mullant-les amb una mica d'aigua.
Amb un ganivet ben afilat fem uns talls cada 3 centímetres sense arribar al centre , i agafem cada una d'aquestes porcions i la girem com si volguéssim ficar-la plana (en aquest moment és molt interessant mirar el vídeo XD). Deixem llevar una hora i mitja més, la pintem amb ou batut (jo no ho he fet perquè no me'n quedava ni un, la diferència és que no queda brillant) i fiquem al forn preescalfat a 180º entre 20 i 30 minuts, segons el forn. Jo amb 20 minuts ja la tenia ben cuita i sortia una oloreta del forn boníssima!!!
L'han fet...
Sara S. |