Pàgines

23 de setembre del 2013

Corona de pernil i formatge

No sabia quina recepta escollir per aquesta entrada entre algunes que tinc pendents de publicar, així que vaig agafar-ne un parell i vaig comentar a facebook quina feia més gràcia. Ha guanyat la salada gairebé per unanimitat, així que tal com vaig prometre, aquí la teniu!

Aquesta recepta vaig veure-la fa molt temps en un vídeo de l'Isasaweis i va ser veure'l i fer-la. Encara que llegint l'explicació us pugui semblar una mica complicat, mireu el vídeo que us deixo al final i veureu que està xupat! A veure què us sembla.




Ingredients:
400 gr de farina
150 ml de llet
3 rovells d'ou
50 gr de mantega
1 sobre de llevadura seca de panaderia (ull! no es la Royal!)
1 cullerada (postre) de sal
llesques de formatge (algun que sigui gustós)
llesques de pernil o pavo (jo he utilitzat pavo brasejat)

Passos a seguir:
Agafem un bol gran i hi fiquem la mantega desfeta, els tres rovells, la llet tèbia, 1 cullerada de sal, la farina i el sobre de llevat. Comencem a remenar amb una cullera de fusta fins que la massa vagi agafant cos i poguem treballar-la amb les mans. L'hem de treballar fins que hagi absorvit tota la farina i no s'empegui a les parets del bol. Un cop llesta la massa, la tapem amb un drap i la deixem llevar durant una hora i mitja.

Passat aquest temps i amb l'ajuda d'un corró, estenem la massa sobre un paper de forn donant-li forma rectangular, la cobrim amb les llesques de formatge i pavo i l'enrotllem per la part més ampla. Un cop fet li donem forma de corona i enganxem les puntes mullant-les amb una mica d'aigua.

Amb un ganivet ben afilat fem uns talls cada 3 centímetres sense arribar al centre , i agafem cada una d'aquestes porcions i la girem com si volguéssim ficar-la plana (en aquest moment és molt interessant mirar el vídeo XD). Deixem llevar una hora i mitja més, la pintem amb ou batut (jo no ho he fet perquè no me'n quedava ni un, la diferència és que no queda brillant) i fiquem al forn preescalfat a 180º entre 20 i 30 minuts, segons el forn. Jo amb 20 minuts ja la tenia ben cuita i sortia una oloreta del forn boníssima!!!




Aquesta corona està boníssima recent feta, tèbia, ja que queda el formatge fos. La textura de la massa és com de pa, però força suau. Algú s'anima a provar-la? Aquí us deixo el vídeo de la recepta original perquè vegueu lo fàcil que és fer-la.




L'han fet...


Sara S.

21 de setembre del 2013

Lasanya de verdures

Avui us proposa aquesta recepta de lasanya vegetal amb la que participo al repte mensual de Memòries d'una cuinera. Una recepta ideal per a portar a la carmanyola i dinar a la feina ;)




Ingredients:
Les verdures que més us agradin, no us fico quantitats perquè ho faig sempre a ull, si us en sobra podeu preparar una truita, barrejar-ho amb pasta... al gust! Jo hi he ficat:
ceba
carabassó
albergínia
pastanagues
pebrot vermell
perbrot verd

vi blanc
oli, sal i pebre
làmines de lasanya (sempre utilitzo les del carrefour d'espinacs perquè no cal ni bullir-les ni hidratar-les en aigua, es monten directament i al forn)
una bola de mozzarela fresca
pa ratllat




Passos a seguir:
Tallem totes les verdures a trossets petits, fiquem oli en una paella i comencem sofregint la ceba, quan comenci a quedar trasparent hi afegim la resta de verdures, les salpebrem, i anem sofregint a foc lent. Quan faci uns deu minuts que està al foc hi tirem un raig de vi blanc i deixem al foc fins que es cogui del tot.
Un cop està la verdura cuita podem començar a muntar la lasanya. Impregnem el fons de la safata amb una miqueta d'oli i cobrim amb làmines de pasta, fiquem a sobre una capa de verdures i continuem amb una altra de pasta, verdures... fins a acabar amb una de pasta.
Jo per alleugerir una mica la lasanya normalment no hi fico beixamel. Us deixo la meva proposta més ràpida i lleugera: tallem una bola de mozzarella fresca ben fineta, cobrim la superfície de la lasanya, empolvoem amb pa ratllat i gratinem al forn durant uns 5 minuts, fins que estigui daurat i cruixent.




Què us sembla? per mi és un dinar de carmanyola de luxe!


Ho han fet...

Anabel




15 de setembre del 2013

Batut de móres

Ja sé que últimament semblo monotemàtica... però és que després dels dos quilos i mig de móres de la primera collita n'he trobat un parell de cops més, fruit de la casualitat i no pas d'anar a buscar-ne. Així que continuo provant coses noves i en aquest cas ha estat un batut de móres que hem recollit aquest vespre mateix mentre passejàvem amb els gossos i que ens begut ara mateix!

Està fet sobre la marxa, partint d'una recepta que he trobat a internet però com que ens ha semblat massa líquid hi hem fet unes modificacions. Us explico la nostra versió:




Ingredients (3-4 batuts):
200 gr de móres
350 ml de llet semidesnatada
2 iogurts naturals desnatats
65 gr de gel picat
3 sobres d'stevia

Passos a seguir:
Netegeu les móres i poseu-les al bol de la batedora, afegiu-hi la resta d'ingredients i bateu fins aconseguir la textura de batut.
Com que hi hem ficat gel no fa falta ficar a la nevera, així que directament al vas, copa, bol... i a degustar-lo! Nosaltres no l'hem colat, però si us molesten les boletes de la fruita podeu passar-ho per un colador.




Una beguda molt refrescant i sana, que manté totes les qualitats de les móres.

12 de setembre del 2013

Pastís de poma i móres

Ja us vaig comentar en una altra entrada que havia recollit bastantes móres i que aniria fent diverses receptes amb elles. De moment he fet melmelada i aquest pastís súper fàcil que us explico avui.

S'assembla molt al pastís de poma express que va tenir tant èxit quan vam publicar-lo, tot i que la idea no ha sortit pas del mateix lloc.




Som-hi amb la recepta!

Ingredients:
1 làmina de pasta de full rectangular
3 pomes mitjanes o 2 de grans
125 gr de móres
la ratlladura d'una llimona
50 gr de sucre + una mica més per empolvorar
1 ou batut

Passos a seguir:
Obrim la làmina de pasta de full i la dobleguem sobre sí mateixa pel costat més llarg. La tornem a desdoblegar i així ens queda la meitat marcada.
En una de les meitats coloquem les pomes tallades a trossos, la ratlladura de llimona i les móres, i ho empolvorem amb el sucre.




A l'altra meitat de la massa fem uns talls i tot seguit tanquem cobrint una meitat amb l'altra i precintem les vores amb els dits o amb una forquilla.
Pintem la superfície amb ou batut, empolvorem amb una mica més de sucre i ho fiquem al forn precalentat a 180º durant uns 15-20 minuts.

Ja veieu que és molt similar al pastís de poma express però sens dubte les móres li dónen un contrast de sabor que val la pena provar!! Ja m'explicareu!!

L'original l'he vist a: Lewis, Sara. 200 recetas para postres. Barcelona: Blume, 2010. Li estic treient força suc al llibre, oi??

9 de setembre del 2013

Carabassons lluna farcits

D'un temps cap aquí he vist força vegades a altres blogs de cuina receptes amb carabassons lluna, que per mi eren desconeguts. I clar, quan vaig veure'ls al súper no m'ho faig pensar dos cops i vaig comprar-ne, són tan versàtils com els normals però com més m'agraden són farcits, ja que a part de bons queden molt ben presentats.




Ingredients:
4 carabassons lluna
300 gr de llonganissa (o carn picada)
1 ceba
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd italià
mozzarella ratllada
oli, sal i pebre

Passos a seguir:
Comencem netejant els carabassons, tallant-ne la part superior i buidant-los amb l'ajuda d'una cullera. Tot seguit els fiquem a bullir durant 12 minuts i un cop passat aquest temps deixem que es refredin mentre cuinem el farciment.
Tallem la ceba ben petita i la sofregim durant uns 5 minuts amb una mica d'oli. Hi afegim els pebrots tallats a daus i la meitat de la polpa que hem extret i quan estigui gairebé cuit hi afegim la llonganissa trossejada o la carn picada. Salpebrem al gust i continuem coient fins que la carn estigui feta.
Farcim els carabassons amb aquesta mescla, hi fiquem mozzarella ratllada a sobre i gratinem uns 5 minuts al forn.





Ja tenim un plat ben complert i nutritiu, ideal també per a portar a la carmanyola si us heu de quedar a dinar a la feina. I com que no es llença res amb la resta de la polpa del carabassó podeu fer una truita, una crema, sofregir-ho amb altres verdures i acompanyar-ho de cuscús, arròs... en fi, moltíssimes opcions!

4 de setembre del 2013

Pastissets de pasta de full amb xocolata blanca i gerds

Aquesta setmana us he ensenyat al facebook la meva primera súper collita de mores, dos quilos i mig en total! N'he fet la meitat en melmelada, n'he deixat unes quantes a la nevera i la resta les tinc congelades. Aniré fent cosetes amb totes les propostes que m'heu donat ;-).

Fa unes setmanes, però, vaig comprar una safata de gerds i em vaig estrenar amb una recepta amb fruits del bosc. A veure què us sembla!




Ingredients (6 persones):
1 làmina de pasta de full
200 ml de nata per muntar
200 gr de xocolata blanca
150 gr de gerds
sucre llustre per empolvorar

Passos a seguir:
Desenrotlleu la làmina de pasta de full sobre el mateix paper que la cobreix i talleu-la en 18 porcions del mateix tamany. No fa falta que els separeu, poseu directament el full sobre la safata del forn i fornegeu a 200º durant uns 15 minuts. Deixeu refredar sobre una reixeta per tal que no s'humitegin i ens quedin ben cruixents.

Per preparar el farcit poseu la nata en un cassó i escalfeu-la fins al punt d'ebullició, moment en què podeu incorporar la xocolata blanca trossejada. Remeneu fins que es desfaci del tot, fiqueu aquesta mescla en un bol i deixeu-la a la nevera durant almenys 1 hora. Passat aquest temps bateu aquesta crema amb unes barilles elèctriques fins que agafi una consistència cremosa.

Fiqueu aquesta crema dins una màniga pastissera i repartiu-la per damunt de la meitat de les porcions de la pasta fullada. Repartiu per sobre els gerds i tapeu amb la resta de la pasta fullada. Empolvoreu amb el sucre llustre i reserveu a la nevera fins al moment de consumir.




El contrast entre la dolçor de la xocolata i l'agredolç dels gerds és una delícia. Ja m'explicareu!!

L'original l'he vist a: Lewis, Sara. 200 recetas para postres. Barcelona: Blume, 2010.