Pàgines

27 de gener del 2014

Patates farcides amb espinacs i pinyons

Tot el mes donant-hi voltes i arribo ben just a la proposta mensual de Memòries d'una cuinera. Aquest cop el repte era fer unes patates farcides, i tot i que volia fer-ne unes amb gambes que fa uns temps ens van agradar molt, al final m'he decantat per aquesta versió vegetariana aprofitant que tenia espinacs de l'hort.




Ingredients (2-3 persones):
3 patates mitjanes (de tamany similar)
300 gr d'espinacs frescos
2 alls
1 grapat de pinyons
emmental ratllat
oli, sal i pebre

Passos a seguir:
Per coure les patates les ficarem en una olla amb força aigua i una mica de sal durant uns 30-35 minuts (el temps dependrà del tamany, punxeu-les per saber si estan). Un cop fetes les traiem i deixem refredar una mica.
Mentrestant preparem el farcit. Tallem els alls a làmines fines, els fiquem en una paella amb 3 cullerades d'oli d'oliva i els sofregim a foc suau perquè l'oli n'agafi el gust. Passats uns 5 minuts afegim el grapat de pinyons, i tot seguir els espinacs. Salpebrem i sofregim uns 5 minuts més.
Tallem les patates per la meitat, per la part llarga, i amb l'ajuda d'una cullera de fer boles les buidem deixant un marge d'uns 5 mm. Fiquem la polpa de la patata en un bol, afegim una mica de sal i un raig d'oli i amb una forquilla l'afaixem bé. Tot seguim la barregem amb els espinacs i amb aquesta mescla farcim les patates.
Només ens queda repartir una mica de formatge emmental ratllat per sobre i gratinar fins que es desfaci.







Si voleu fer-les més sabroses i contundents podeu afegir una capa de beixamel abans del formatge, però aquest cop volia un plat més light que encara compensem excessos ;-).


27 comentaris:

  1. Quin goig de recepta vegetariana! Això de tenir hort és un luxe! Quina enveja...ep, sempre de la sana! Petons!

    ResponElimina
  2. Delicioses aquestes patates, amb els espinacs de l'hort tens un plat que és tot un luxe. I ben sa! Petons.

    ResponElimina
  3. M'apunto aquesta proposta, fa temps que no participo!! petons

    ResponElimina
  4. ummm amb patates de casa i espinacs tot un luxe!!!

    ResponElimina
  5. Unas patatas divinas, y con esas espinacas de huerto, tienen que tener un sabor especial, me han encantado. Mil besicos amiga

    ResponElimina
  6. Amb receptes així segur que molts "carnívors" es transformarien en vegetarians!
    A casa ens agraden molt els espinacs i les patates però mai les hem fet servir com a farcit, em quedo l'idea que amb la Judith heu coincidit amb el farcit avui!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  7. La convinació d'espinacas i pinyons m'encanta!!! Aquestes patates es veuen molt bones.
    petons

    ResponElimina
  8. A casa la verdura ens encanta, de manera que el farcit d'aquestes patates em sembla sensacinoal. Ideal com a pimer plat o com a guarnició d'un segon plat. Boníssimes!

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta Eva, unes patates d'allò més bones, farcides d'espinacs són una opció genial, i una proposta estupenda pel Memòries!

    Petons!

    ResponElimina
  10. Unes patates amb un farcit boníssim, tan per primer plat com per acompanyar un plat de carn Ummm
    Petons

    ResponElimina
  11. Quina sort això de tenir hort.
    Amb espinacs o gambes, les dues versions m'agraden.;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  12. Ooohhhhhh, estupendu! A més, aquesta opció pot fer-se en moltes d'altres cosetes si no tenim patates o no podem menjar-ne.
    M'encanta, de debò!

    ResponElimina
  13. Tan la patata com els espincas són tan bons! ja sigui amb pinyons, panses o gambes! un sopar bo, sa i econòmic!

    ResponElimina

  14. Aquestas patates amb espinacs m'agraden motl. A la propera que en faci le sprobaré.
    petons

    ResponElimina
  15. A mi també m'agraden així, no em cal ficar una capa de beixamel, amb el formatge per sobre ja n'hi ha prou.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bones Eva! jo així tal qual estan ja me les menjava! Marta

      Elimina
  16. Amb espinacs de l'hort han de tenir un gust encara millor! M'encanta aquesta versió lleugera de patates farcides!

    ResponElimina
  17. Han de ser boníssimes!! No sabria pas quina opció triar: millor una mica de cada ;)

    ResponElimina
  18. quin goig de patates i quin farcit mes bo.

    ResponElimina
  19. M'ha encantat aquest farcit, quina delícia! petons

    ResponElimina
  20. M'has donat una bona idea per el meu régim, deuen estar bonísimas, amb aquests ingredients tan naturals
    ANOTADES QUEDAN PER BEN AVIAT
    Bona nit maca, un petonet :))

    ResponElimina
  21. jajajaja, tens tota la raó Eva!!! l'hem ben clavat aquest més. estan boníssimes. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  22. Com sempre no m'ha donat temps de participar al repte, però les teves tenen una pinta digna de probar no?! Jo els hi afegiria unes panses o algu per acabar de fer-les a la catalana! Molt bona pinta!

    ResponElimina
  23. Sempre les he menjat farcides amb carn, m' encanta aquesta versió.

    ResponElimina
  24. Mucho más ligeras, me gustan mucho y las voy a probar! Ya te contaré.
    Un besote

    ResponElimina
  25. tremendas eva! me encanta el relleno, se ven super apetecinles! apuntadas quedan un besicooo

    ResponElimina
  26. Me l'apunto Eva!!! Sóc una fànàtica dels espinacs i els pinyons (i ja no et dic les patates!). Aquesta recepta m'encanta, la faré segur!
    Petons!

    ResponElimina