Pàgines

25 de gener del 2014

Bescuit de carabassa

No fa massa que utilitzo i compro carabasses, però des que les vam descobrir a casa n'utilitzem força quan és temporada. El nostre plat estrella és la crema de carabassa, també n'hem fet canelons, panadons i recentment aquest bescuit. La recepta me la va passar la Judith, i ha estat tot un descobriment!!




És un bescuit una mica humit i lleuger, i a més no porta gens de mantega, així que és ideal per als esmorzars i berenars diaris.

Ingredients:
300 gr de carabassa ratllada (ja neta, sense llavors ni pell)
4 ous
250 gr de sucre
75 gr d'oli d'oliva o de girasol
300 gr de farina
1 sobre de llevat químic (aprox. 16 gr)
1 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de nou moscada
sucre llustre per empolvorar 

Passos a seguir:
En un bol ampli batem els ous i el sucre fins que blanquegin i augmentin el volum. Continuem batent i afegim l'oli a poc a poc, la farina amb la llevadura, la canyella i la nou moscada. Finalment afegim la carabassa ratllada i ho barregem tot.
Greixem un motlle i hi fiquem la mescla. Quan el forn estigui preescalfat a 180º fiquem dintre el motlle i coiem durant 45 minuts. Tanquem el forn i deixem el bescuit dins fins que estigui totalment fred o tota la nit.
L'empolvoreu amb sucre llustre i ja està llest per menjar ;-)




L'original l'he vist a... Pequerecetas.

21 comentaris:

  1. Aquests bescuits amb verdures i oli m'encanten, trobo que són una opció força saludable per als esmorzars i els berenars. Amb carabassa no n'he fet mai, veig el tall i em sembla esponjós i lleugerament humit, una meravella. Petons.

    ResponElimina
  2. Ostres, m'agrada molt. El probaré.
    Petons i bon diumenge.

    ResponElimina
  3. menudo corte que tiene, super esponjosito..un trocito y nada mejor para empezar el dia! besos

    ResponElimina
  4. M'encata la carbassa als plum cakes o bundts. Aquest t'ha quedat fantàstic.
    petons

    ResponElimina
  5. Deliciós bescuit de carabassa!!
    La carbassa,un bon ingredient a la cuina.
    Un peto-nàs!

    ResponElimina
  6. Es una bona i dolça manera de començar el dia. La carabassa es tan bona amb receptes dolces com salades.
    Petons.

    ResponElimina
  7. M'encanta!! Jo també l'he fet aquest cap de setmana :) , tenia els meus dubtes de la carabassa, però ara ja se perquè té tant èxit ;) Petonets!

    ResponElimina
  8. Oh! quina cosa més bona!!! M'encanta la carabassa i serà una manera d'enredar una mica els de casa i que també en mengin!!! jajaj

    ResponElimina
  9. És curiós, jo tampoccuinava amb carabassa fins que una bona amiga bloguera me'n va regalar una d'enorme... i ara ja he trobat i provat un seguit de receptes carabasseres que ens agraden molt.
    Aquest coc que has fet té una pinta maquíssima.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Efectivamente Eva, la calabaza aporta a los bizcochos una humedad que los hace tremendamente jugosos y por el contrario de lo que muchos puedan pensar, no se nota en absoluto su sabor.
    Un bizcocho rico, rico... si lo acompañas de una crema de queso ya... pá morirse!!!
    Besos

    ResponElimina
  11. Jo no es pot dir que la faci servir gaire la carbassa, i és que només la menjaria jo a casa, però tinc moltes ganes de fer-la servir en un pastisset com aquest, estic convençut que em demanarien més, sobretot si em queda com a tu!

    Petonets!

    ResponElimina
  12. Hi ha un abans i un després del bescuit de carbassa! Amb espècies, amb panses, amb nous, amb xocolata... queda bo de qualsevol manera!

    ResponElimina
  13. Tiene una muy buena pinta, la calabaza deja un sabor estupendo en la reposteria, te felicito.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  14. Ummm quina pinta mes bona. Jo encara no m'he atrevit a fer-ne cap amb carabassa perö desprès de veure es teu, ho haurè de probar de totes totes. Una abraçada!

    ResponElimina
  15. Té una pinta boníssima, els bescuits amb carbassa (o pastanaga) m'agraden molt, la molla és més lleugera i el color entra pels ulls!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  16. Què bo !!! Quina salivera !!!
    Una abraçada !

    ResponElimina
  17. La calabaza aporta a los bizcochos una humedad que los hace tremendamente jugosos y buenos
    Un bizcocho asi es bien rico, rico¡¡
    Bss

    ResponElimina
  18. Quin joc dona la carabassa... tan sols s'ha de mirar el teu bescuit.
    :)))))

    ResponElimina
  19. Que bó! Us ha quedat super bé! I ara x esmorzar... ummm!

    ResponElimina