No fa massa que utilitzo i compro carabasses, però des que les vam descobrir a casa n'utilitzem força quan és temporada. El nostre plat estrella és la crema de carabassa, també n'hem fet canelons, panadons i recentment aquest bescuit. La recepta me la va passar la Judith, i ha estat tot un descobriment!!
És un bescuit una mica humit i lleuger, i a més no porta gens de mantega, així que és ideal per als esmorzars i berenars diaris.
Ingredients:
300 gr de carabassa ratllada (ja neta, sense llavors ni pell)
4 ous
250 gr de sucre
75 gr d'oli d'oliva o de girasol
300 gr de farina
1 sobre de llevat químic (aprox. 16 gr)
1 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de nou moscada
sucre llustre per empolvorar
Passos a seguir:
En un bol ampli batem els ous i el sucre fins que blanquegin i augmentin el volum. Continuem batent i afegim l'oli a poc a poc, la farina amb la llevadura, la canyella i la nou moscada. Finalment afegim la carabassa ratllada i ho barregem tot.
Greixem un motlle i hi fiquem la mescla. Quan el forn estigui preescalfat a 180º fiquem dintre el motlle i coiem durant 45 minuts. Tanquem el forn i deixem el bescuit dins fins que estigui totalment fred o tota la nit.
L'empolvoreu amb sucre llustre i ja està llest per menjar ;-)
L'original l'he vist a... Pequerecetas.
Aquests bescuits amb verdures i oli m'encanten, trobo que són una opció força saludable per als esmorzars i els berenars. Amb carabassa no n'he fet mai, veig el tall i em sembla esponjós i lleugerament humit, una meravella. Petons.
ResponEliminaOstres, m'agrada molt. El probaré.
ResponEliminaPetons i bon diumenge.
menudo corte que tiene, super esponjosito..un trocito y nada mejor para empezar el dia! besos
ResponEliminaTé un color i una molla preciosa!
ResponEliminaM'encata la carbassa als plum cakes o bundts. Aquest t'ha quedat fantàstic.
ResponEliminapetons
Deliciós bescuit de carabassa!!
ResponEliminaLa carbassa,un bon ingredient a la cuina.
Un peto-nàs!
Es una bona i dolça manera de començar el dia. La carabassa es tan bona amb receptes dolces com salades.
ResponEliminaPetons.
M'encanta!! Jo també l'he fet aquest cap de setmana :) , tenia els meus dubtes de la carabassa, però ara ja se perquè té tant èxit ;) Petonets!
ResponEliminaOh! quina cosa més bona!!! M'encanta la carabassa i serà una manera d'enredar una mica els de casa i que també en mengin!!! jajaj
ResponEliminaÉs curiós, jo tampoccuinava amb carabassa fins que una bona amiga bloguera me'n va regalar una d'enorme... i ara ja he trobat i provat un seguit de receptes carabasseres que ens agraden molt.
ResponEliminaAquest coc que has fet té una pinta maquíssima.
PTNTS
Dolça
Efectivamente Eva, la calabaza aporta a los bizcochos una humedad que los hace tremendamente jugosos y por el contrario de lo que muchos puedan pensar, no se nota en absoluto su sabor.
ResponEliminaUn bizcocho rico, rico... si lo acompañas de una crema de queso ya... pá morirse!!!
Besos
Jo no es pot dir que la faci servir gaire la carbassa, i és que només la menjaria jo a casa, però tinc moltes ganes de fer-la servir en un pastisset com aquest, estic convençut que em demanarien més, sobretot si em queda com a tu!
ResponEliminaPetonets!
Hi ha un abans i un després del bescuit de carbassa! Amb espècies, amb panses, amb nous, amb xocolata... queda bo de qualsevol manera!
ResponEliminaTiene una muy buena pinta, la calabaza deja un sabor estupendo en la reposteria, te felicito.
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Ummm quina pinta mes bona. Jo encara no m'he atrevit a fer-ne cap amb carabassa perö desprès de veure es teu, ho haurè de probar de totes totes. Una abraçada!
ResponEliminaTé una pinta boníssima, els bescuits amb carbassa (o pastanaga) m'agraden molt, la molla és més lleugera i el color entra pels ulls!
ResponEliminaPetons i bona setmana,
Palmira
Què bo !!! Quina salivera !!!
ResponEliminaUna abraçada !
La calabaza aporta a los bizcochos una humedad que los hace tremendamente jugosos y buenos
ResponEliminaUn bizcocho asi es bien rico, rico¡¡
Bss
Me l'apunto!
ResponEliminaQuin joc dona la carabassa... tan sols s'ha de mirar el teu bescuit.
ResponElimina:)))))
Que bó! Us ha quedat super bé! I ara x esmorzar... ummm!
ResponElimina