Quan fem un sopar a casa no falta mai un entrant amb forma d'aperitiu. Moltes vegades he fet una quiche, com la de bacon, xampinyons i ceba que ja vam publicar, i aquest cop a última hora vaig decidir de fer-ne unes d'individuals amb el que trobés per la nevera. Per a fer-los necessitareu flameres o un motlle de magdalenes, perquè agafin la forma i no se'n vagi el farciment. El resultat va ser genial!
Ingredients:
1 làmina de pasta brisa
3 talls de bacon
1/2 ceba gran o 1 de mitjana
1 ou
50 gr de parmesà
100 ml nata per cuinar
sal i pebre
Passos a seguir:
Estenem la làmina de pasta brisa i amb un got o un tallador (d'aproximadament 7'5 cm de diàmetre) talleu 12 cercles. Greixeu el motlle (jo vaig utilitzar-ne un per 12 magdalenes) amb una mica d'oli d'oliva, i fiqueu el cercle de massa, que us ha de quedar amb forma de vaset.
Per preparar el farcit tallem la ceba ben fineta i la sofregim en una paella amb una mica d'oli, a foc lent. Mentre va sofregint tallem el bacon també ben petit i quan la ceba comenci a estar transparent l'afegiu i el deixem 2-3 minuts.
En un bol batem l'ou, hi afegim la nata, el formatge, la ceba i el bacon, ho salpebrem i ho barregem bé amb una forquilla o cullera.
Omplim els vasets de pasta amb aquesta mescla i fiquem el motlle al forn preescalfat a 180º durant uns 20 minuts. Jo els últims cinc minuts vaig pujar-los una mica perquè es dauressin.
Espero que us hagin agradat! ben aviat us ensenyaré l'altre aperitiu que vam fer, la nostra primera vegada amb la pasta filo!
Ains què bones... Així en petit m'agraden molt més.
ResponEliminaPetons
D'aperitiu han de quedar molt bé i són de picar i no parar :o)
ResponEliminapetonets i bona setmana,
Palmira
Que boníssimes! Aquestes mini quiches són un aperitiu deliciós!
ResponEliminaque ricas se ven! me encantan los pasteles salados en formato mini! un besote
ResponEliminaUnes quiches delicioses, i molt còmodes al ser individuals. A casa ens les cruspiriem un dissabte per sopar, davant de la tele. I amb una cervesa ben fresqueta. Petons.
ResponEliminaQueden molt bufones en format individual, es un bon aperitiu.
ResponEliminaPetons.
M'encanten les quiches!! Aquesta versió mini és sensacional!! Petonets!
ResponEliminaMolt bones, aquestes quiche individuals! Petons
ResponEliminaLes quiches m'encanten. Aquesten tenen uns ingredients boníssims :)
ResponEliminapetons
M'encanten les quiches i presentades en format mini queden molt divertides i originals.
ResponEliminaAmb lo bones que són les quiches, aquestes en versió individual em semblen estupendes Eva!
ResponEliminaHan quedat en un format aperitiu perfecte!
Petons!!
què bones les quiches, així individuals queden molt bé, m'agrada la presentació!
ResponEliminaOooh, quina passada noies! Ara mateix m'està agafant una gana... i jo a dieta per culpa dels nadals, jajaja!
ResponEliminaPetons!
M'encanten així individuals!
ResponEliminaMels apuntu..
Un petó.
estas mini quiches de bacon y cebolla son muy ricas y apetitosas¡¡
ResponEliminabss
Que bones! jo els hi dic tartaletes peró les faig iguals i m' encanten.
ResponEliminaPetons.
Aquesta mena de plats em perden! El format individual és una troballa!
ResponEliminaMe encantas las mini quiches que as realizado y siguiendo el blog de Lolines me quedo para seguirte .
ResponEliminaUn abrazzo!!
todosobrecarmen,blogspot.com
Les quiches són ideals per a sopar. Una copa de vi l'acompanya.
ResponEliminaNani
Aquest cap de setmana actualitzaré la trobada i ja parlarem.
Unos bocados deliciosos, me encanta como te han quedado, super ricos y apetecibles, me guardas un par??
ResponEliminaUn abrazo y buen fin de semana!!
Que bona una quiche per sopar i així fetes petitetes com a entrant queden molt bé i superoriginals.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ñammmmm no fa falta dir res més :)))
ResponElimina