Pàgines

26 de març del 2014

Arròs de verdures

Fa dies que vam preparar aquest arròs de verdures per a participar al repte mensual de Memòries d'una cuinera. Aquest cop jo només vaig fer d'ajudant i el mestre arrosser va ser el Joan. Com cada cop que el fa, queda un plat boníssim!




Ingredients (4 persones):
400 gr d'arròs bomba
4 carxofes
1 ceba grossa
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
caldo de verdures
sal i oli




Passos a seguir:
Tallem la ceba i la fiquem a sofregir en una cassola amb una mica d'oli. Mentrestant tallem la resta de verdures, i un cop les tenim trossejades les afegim a la ceba, les salem i les coiem a foc mig fins que estiguin ben daurades.




Afegim l'arròs i el fregim durant un minut, remenant contínuament.







Afegim el caldo (en el nostre cas com que hem utilitzat arròs bomba són tres mesures de caldo per cada mesura d'arròs), fiquem a foc fort i un cop bulli el deixem un parell de minuts i després baixem a foc mig i continuem la cocció fins que estigui a punt.

A mitja cocció tastem i rectifiquem el punt de sal si és necessari (dependrà si el caldo ja en porta o no). El temps total de cocció és d'entre 17 i 20 minuts, segons com ens agradi. Un cop apaguem el foc, el deixem reposar durant un parell de minuts i ja podem servir.

Us recomanem que mescleu una mica de pebre vermell de la Vera amb oli i ho barregeu amb l'arròs, una autèntica delícia!




25 comentaris:

  1. Que arroz más bueno! me encanta con verduras, una delicia.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Un arròs amb carxofes m'agrada molt i s'ha de aprofitar la temporada.
    La presentació queda molt maca, avui toca felicitar en Joan.
    Petons.

    ResponElimina
  3. uuummmm quin arròs més bo!!! Aquesta és de les receptes que m'encanten!
    petons

    ResponElimina
  4. Una pinta deliciosa Eva, i una presentació molt maca!
    Felicita al mestre arrosser, que s'ho mereix, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
  5. Super fàcil i super sa! tens un aprenent de cuiner que va molt fort! tu deixa que practiqui... que així també pots descansar dels fogons! ;)

    ResponElimina
  6. Tots els arrossos m'encantan però si porten verduretes encara molt millor i si són carxofes encara molt millor!
    Quina aportació més bona per aquest mes!!!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Una presentació fantàstica Eva! I un arròs boníssim!! Una molt bona proposta!! És que l'arròs és realment el rei de la cuina (almenys a casa nostra) ☺
    Petons

    ResponElimina
  8. Quina sort que et cuinin un arròs tan bo!
    M'encanta així amb les verdures, molt més lleuger i igual de gustós.

    ResponElimina
  9. Com m'agrada l'arròs amb verdures! Al cuiner li ha quedat genial! peotns

    ResponElimina
  10. FELIÇ hem faria a mi aquest arrosset!!!
    Avui n'he preparat un que et port agradar, sortirá demá
    El teu queda anotat xata.
    BON CAP DE SETMANA ADELANTAT :))))
    Conxita

    ResponElimina
  11. Ostres, aquest toc del pebre de la Vera és genial, el provaré al proper arròs de verdures. Veig que el tema dels arrossos va de mestres arrossers, a casa també acostuma a ser el Xavier. Petons.

    ResponElimina
  12. Que bo i que ben presentat!
    Ara mateix m'en menjaria un plat.
    Salutacions

    ResponElimina
  13. Boníssim!! segur, un plat molt complert i de temporada.

    ResponElimina
  14. Una arrosset ben bo i ben sa. Deu estar delisios. Bon cap de setmana

    ResponElimina
  15. Aquest si que el faig! Mmmmmmmmmmmmmmmmmm

    ResponElimina
  16. Ideal este arroz, a mi me gusta de todas las maneras pero con verduritas es la mar de jugoson, me encanta como te ha quedado reina.

    Besinesss

    ResponElimina
  17. El arroz de verduras me encanta y este del Joan esta tremendo y muy bien presentado,
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  18. Los arroces me encantan y este de verduras, tiene una pinta fantástica, cuando lo prepara mi madre hasta repito y es que con todos esos ingredientes que has puesto no puede estar mejor. La verdura es que me pierde, y si es con el arroz aún más.
    Un besote guapa! :)

    ResponElimina
  19. Cualquier plato de arroz me encanta, además son platos completísimos y la mar de sanos. Me gusta mucho el tuyo, ahora mismo me comía un platazo por su sitio!
    Un beso guapa, feliz finde

    ResponElimina
  20. Doncs en Joan és un artista arrosser! Petons!

    ResponElimina
  21. Les vegades que he fet arròs amb verdures em queda soso... L'arròs no es lo meu, de totes formes crec que el secret està en la millor qualitat del gra per l'arròs que es vulgui preparar i el millor caldo casolà i òbviament en la pràctica! Us ha quedat molt bé, i l'emplatat és genial!

    ResponElimina
  22. Un arròs deliciós i una presentació exquisida!! Petonets!

    ResponElimina
  23. A casa en fem sovint d'arròs amb verdures i ens agrada moltíssim.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  24. amb aquest arròs segur que és impossible que no surti bé Eva! Una bona proposta. Moltes gràcies per participar a Memòries. Petonets

    ResponElimina
  25. Ooh, Eva, tinc una assignatura pendent amb l'arròs, quasi sembre el faig igual i hi ha infinitat de receptes. Aquesta amb verdures té una pinta genial!
    Últimament no tinc gaire temps per posar comentaris, però us vaig seguint!
    Petons.

    ResponElimina